Torsdag den 7. februar afholdt Tuborgfondet Årsskrift Live 2018, og Coding Pirates deltog for tredje gang. Årsskriftet er en årlig begivenhed arrangeret af Tuborgfondet.

Foto: Tuborgfondet

Tuborgfondet støtter hundredvis af mindre og større organisationer og foreninger, der hver især danner rammen om meningsfulde fællesskaber. Årsskriftet er en fejring af de stærke, mangfoldige fællesskaber, som alle er afgørende for at sikre fundamentet og udviklingen af vores demokratiske samfund.

Coding Pirates Denmark modtog i efteråret 2016 en kæmpe donation på 3,9 millioner kroner af Tuborgfondet, som har sikret Coding Pirates’ eksistens og udvikling. Derfor var vi også inviteret med til dette års Årsskrift Live 2018. Sidste år formåede vi at få alle deltagere til at tage del i et kæmpe digitalt fællesskab med Makey Makey, som skabte en vaskeægte fest og kode-glæde.

Faldskærmsudspring og sug i maven!

I år inviterede vi deltagerne ud på en virtuel oplevelse med Virtual Reality-briller, som resulterede i høje hvin og sug i maven. Mikkel Kisling og Lis Zacho fra Hovedbestyrelsen repræsenterede Coding Pirates, og de havde medbragt 25 VR box-briller samt et sæt Oculus Rift.

VR box-brillerne fungerer til mobiltelefoner, og her kunne deltagerne blandt andet mærke suset fra en rollercoaster. Oculus Rift-sættet er koblet til en computer, og her blev deltagerne udfordret på deres højdeskræk og mod. Her kunne de nemlig komme med på et virtuelt faldskærmsudspring.

– Folk var helt vilde. Én gav udtryk for, at han efter faldskærmsudspringet kunne mærke det i maven, som om han havde gjort det i virkeligheden. Flere kvinder skreg højt, da de sprang ud af flyet, fortæller Mikkel Kisling begejstret.

VR-brillerne var planlagt til at vare en halv time, men da der var så stor interesse fra deltagerne, åbnede vi op for det igen efter det officielle program med stor succes.

Ungeengagement og spejder-samarbejde

Dagens vært var Abdel Aziz Mahmoud og han styrede slagets gang. Det officielle program bød blandt andet på fællessang, fællesspisning, muligheden for at netværke og oplæg om unge, verdensmål og Grønland.

– Et af oplæggene handlede om, hvordan man engagerer fremtidens unge, og det var rigtig spændende. Det var en debat om unges samfundsengagement og havde folk fra Frontløberne, DUF, Natteravnene, Alive Festival, Student & Innovation House samt Mellemfolkeligt Samvirke med på scenen, fortæller Mikkel Kisling.

Afslutningsvis talte vi desuden med Kasper Rolle, som er projektleder hos Spejderne. Vi blev hurtigt enige om, at det kunne være spændende at lave et samarbejde i fremtiden blandt vores kodepirater og spejderne.

Se det fulde program for dagen her, og læs mere om Tuborgfondet her.