Vi har skabt et digitalt fællesskab

 

Fotograf: Niels Hougaard

Torsdag d. 8. februar afholdte Tuborgfondet årsskrift for 2017, og Coding Pirates deltog for 2. gang. Denne gang havde vi fat i Makey Makey, hvor vi fra scenen fik publikum til at tage del i et kæmpe digitalt fællesskab. Vi lavede en menneskelig kæde, hvor folk dansede til Happy af Pharrell gennem et lille program i Scratch. Det var en fest og kode-glæde!

Årsskriftet bød også på meget anden underholdning, oplæg og musik og vi blev guidet gennem arrangementet af Andrew Moyo og Karen Staarup, radiovært på P3.

Tuborgfondet har fokus på fællesskab og deres donationer har initieret mange nye projekter, hvor fællesskabet bliver udfordret og nye former for fællesskab er opstået. Frivilligheden blev også diskuteret, og det blev konstateret at de traditionelle former for frivillighed er under opbrud.

Jonas Hedegaard præsenterede nogle ledelsesværktøjer, som de har udviklet til Roskilde Festivalen, og som vi alle frit kan bruge. Værktøjerne er enkle og gennemprøvede, så der er klart inspiration at hente. Vil du prøve værktøjerne findes de her

Tinna C. Nielsen, der er antropolog og stifter af Move the Elephant for Inclusiveness, gjorde os alle opmærksomme på, at vores hjerner snyder os. Hun viste os, hvordan menneskers adfærd og beslutninger påvirkes af mentale genveje i den ubevidste del af hjernen, og hvordan det så får konsekvenser for vores intentioner. Vores hjerne snyder os, og vi tager ikke altid de bedste beslutninger. Vi blev også introduceret til forandringsmetoden ”Inclusion Nudges”, der kort fortalt er at få folk til at ændre adfærd gennem at vise praktiske eksempler. Et berømt eksempel er, at sætte et klistermærke med en flue ned i toilettet.

Tinna har lavet en interessant TEDxAarhus:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=VggAqa0xOwM

Folkeklubben bød til sidst på en lille koncert, hvor de bevægede sig helt ud blandt publikum med deres særegne, enkle og autentiske sound.

Tak til Tuborgfondet for en rigtig god aften, hvor der blev netværket på kryds og tværs, og hvor vi mødte andre organisationer, der ikke ligner os, men som har de samme udfordringer som os.

 

 

Fotograf: Niels Hougaard