Spørgsmål og svar

Hvad er Coding Pirates for noget?

Coding Pirates er en forening, som vil fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer via afholdelse af ugentlige klubaftener, workshops og online kollaboration samt udvikling af dedikeret undervisningsmateriale sammen med andre Coding Pirates afdelinger. Coding Pirates sigter på at skabe innovative produktudviklere.

Hvor gammel skal man være?

Vi tager i mod børn mellem 7 og 17 år. Nogle aktiviteter kræver at man er ældre end 7 år, men det tager vores medlemssystem højde for (man kan ikke tilmelde sig en aktivitet som man ikke er gammel nok til).

Spændende!  Hvad koster det?

Kontingentet kan variere fra afdeling til afdeling, men langt de fleste steder koster det 500 kroner pr. halvår.

Hvordan foregår det i praksis?

Vi har workshops flere forskellige steder i Danmark, og der mødes børn og frivillige typisk en gang om ugen, to timer ad gangen. Børnene arbejder og bygger på deres projekter og får hjælp af de voksne frivillige når det bliver svært.  Der er typisk flere forskellige aktiviteter på en klubaften opdelt efter alder og erfaring. Vi har også workshops hvor der er en mere ledet stil, hvor man lytter efter en underviser og lærer fra dem.

Det lyder interessant, hvor skal vi møde op?

Desværre har vi ventelister de fleste steder, så der kan godt gå lidt tid inden I kan komme ind. Men jo før man bliver skrevet op på vores medlemsdatabase (https://members.codingpirates.dk), desto hurtigere kommer man forrest på  ventelisterne.  Husk at angive hvilke ventelister I vil skrives op til og husk at checke den email konto i skriver jer op med jævnligt.

Det lyder rigtig spændende, men vi er ikke sikre på, at vores dreng/pige synes om det. Kan vi ikke få en prøvetime?

Grundet den store efterspørgsel tilbyder vi generelt ikke prøvetimer.  Skulle jeres barn, efter det er startet på et hold, finde ud af efter et par gange at Coding Pirates ikke var hans/hendes kop te, så refunderer vi hele kontingentet. Mange afdelinger holder også Åbent hus-arrangementer, hvor forældre og børn er velkomne til at få en smagsprøve på, hvad Coding Pirates er.

Hvor kan vi skrives op henne?

I går ind på http://codingpirates.dk/tilmelding og udfylder formularen. Efter i har modtaget en email med et link kan i gå ind og vælge de afdelinger der er relevante for jer. Herefter vil i modtage en email når vi optager nye på holdene.

Vi har været skrevet op i noget tid – Hvor står vi egentlig på ventelisten?

På jeres familieside i medlemssystemet kan I klikke på “Se jeres nuværende position på ventelisterne”.  Derinde kan I se en anonymiseret liste (I kan kun se jeres egen børns navne og hvor de står på listen).

Jeg kan ikke finde linket til vores familieside.  Hvad gør jeg nu?

Du kan gå ind på http://codingpirates.dk/tilmelding og skrive den emailaddresse I blev skrevet op med under “Gå til min side”.

Vi har lige modtaget en invitationsmail – Hvad skal vi stille op?

Hvis I har tænkt jer at deltage anbefaler vi, at I hurtigst muligt går ind på jeres familieside og accepterer invitationen (der er et link i mailen).   Under “Invitationer/Åbne aktiviteter” skal I trykke på “Accepter” knappen.  Derefter bliver I ført videre til næste skridt, hvor I skal acceptere vores forretningsbetingelser. Derefter bliver i ført til betalingssiden. Når jeres betaling er gået igennem har I sikret jer en plads på holdet.

For nogle uger siden fik vi en invitation.  Vi vil gerne acceptere den, men knappen virker ikke?

Vi inviterer i “bølger”, når vi lukker ind fra ventelisterne, idet vi oplever, at vi ikke får respons på alle invitationer.  Jeres invitation har derfor en udløbsdato.  Hvis I ikke har ageret på invitationen før den udløber bliver den deaktiveret.  Holdet kan også være fyldt op i mellemtiden, fordi vi har sendt flere invitationer ud end, der er pladser.  I beholder selvfølgelig jeres plads på ventelisten og I får en ny mail, når vi er klare til at lukke nye pirater ind igen.

Vores barn glæder sig helt vildt til at starte i morgen, skal han tage noget med?

Hvis ikke der står andet i invitationen så skal I tage en laptop med som kører Windows, Mac eller Linux.  Det behøver ikke at være en ny, dyr og kraftfuld maskine, de fleste af vores workshops kan klare sig med relativ få ressourcer.  Til enkelte workshops er det nødvendigt at køre et specifikt operativsystem (f.eks. Windows eller Mac til Mindstorms, Windows 8 til Project Spark osv), men det får I at vide, når I møder (og der vil som regel være andre workshops I kan deltage i).

Coding Pirates Denmark
Sverigesgade 20, 1. sal
5000 Odense C
kontakt@codingpirates.dk
+ 45 27 83 65 25

CVR: 35552316

Sekretariatets telefontider:
Mandag-torsdag kl. 9.00-16.00
Fredag kl. 9.00-13.00