Søg
Close this search box.

Bliv Frivillig hos coding pirates

Som frivillig i Coding Pirates bliver du en del af et af de stærkeste netværk i Danmark inden for IT, teknologi og undervisning – og du er med til at gøre en forskel for børn og unge i dit lokalområde! Som frivillig hos Coding Pirates kan man både have interesser inden for IT, undervisning, pædagogik, foreningsudvikling og meget mere. Der er plads til alle i Coding Pirates!

Nogle af fordelene ved at blive frivillig hos Coding pirates:

Vær frivillig i Onlineklubben

Som frivillig i Coding Pirates kan du også tage del i en onlineklub for børn med skolevægring. Her mødes vi i et fællesskab omkring leg og kreativitet med teknologi, online, for at skabe et lille holdepunkt i en anderledes hverdag.

Onlineklubben er for børn i alderen 8-12 år, og det er muligt at arbejde med forskellige teknologier samt være med til at præge klubben efter dine interesser som frivillig.

Vil du være med til at
gøre en forskel for børn og unge?

Som frivillig i Coding Pirates bliver du en del af et af de stærkeste
netværk i Danmark inden for IT, teknologi og undervisning – og du er med til at gøre en forskel for børn og unge i dit lokalområde!

Vær frivillig på din
helt egen måde

Som frivillig vil du komme til at indgå i vores team, som består af engagerede mennesker med meget forskellige baggrunde – men med det fælles mål at skabe grobund for IT-kreativitet. 

Coding Pirates er en forening af IT-kreative værksteder (IT-labs) for børn og unge i alderen 7-17 år. Sammen med en masse frivillige voksne stifter piratbørnene bekendtskab med bl.a. programmering, teknologi-konstruktion, medier, robotter og spiludvikling.

Der stilles ingen krav til specifikke teknologi-egenskaber. Som frivillig har du derfor også selv rig mulighed for at lære og udvide dine egne IT-kompetencer.

Uanset om du er studerende, lærer, ingeniør, autodidakt eller generelt pædagogisk anlagt. Går du og drømmer om at være med til at udvikle læringsdesigns, hvor programmering, hardware og kreativitet er på skemaet, så er vi meget interesserede i at høre fra dig!

01

Kaptajn

Kaptajnen er den daglige drift eller vedkommende som leder der enkelte klubaften.

Kaptajnens job er både hands-on, men også administrativ. Nogle steder er der én kaptajn, andre steder er alle de frivillige voksne kaptajner.

Oftest er formand og kaptajnen den samme person, hvilket gør at mange sætter dem lig hinanden.

02

Styrmand

Styrmanden er den gængse frivillige, der udover f.eks. at deltage i klubaftenerne, også deltager i andre frivillige arrangementer, planlægning og vidensdeling.

Vi forventer at du har lyst til at bruge en del af din fritid på vores aktiviteter (f.eks. 2 timer, 1 gang om ugen).

Vi har både brug for frivillige der ønsker at lære fra sig, og frivillige med pædagogiske færdigheder. 

03

Bestyrelse

Bestyrelsen sikrer rammerne for de frivillige og piraterne. Udover at man har mulighed for at stå i spidsen  og drive og udvikle foreningen, så kan man også få andre spændende opgaver.

Bestyrelsen står bl.a. for forældrekontakten og for at byde nye velkomne – både frivillige og pirater. De står også for kommunikation – både på egne sociale medier, men også til sekretariatet.

Bliv en del af Coding Pirates-netværket

På Slack har frivillige mulighed for at snakke sammen og udveksle erfaringer, samt holde sig opdateret på hvad der sker i Coding Pirates. Det er også på Slack at man kan komme i kontakt med sekretariatets medarbejdere.

Coding Pirates har også en offentligt gruppe på Facebook. Gruppen bruges til dialog, meddelelser, idéudveksling og meget mere.

 

Frivilligportalen er hjemstedet for alle frivillige i Coding Pirates.
Her finder du hjælp til opstart af en ny forening, nyttige guides og inspiration.

Vores kommende arrangementer for frivillige:
I dag
Find en afdeling nær dig

Vi har afdelinger i hele landet, men mangler der en tættere på dig?
Kontakt os på mail: [email protected], så tager vi den derfra.

Tilmeld dig piratnyt!

PiratNyt er Coding Pirates’ nyhedsbrev og det udkommer en gang om måneden. I nyhedsbrevet kan man læse om nyheder og kommende events i Coding Pirates’, samt nyt fra foreninger, sekretariatet og frivillige. 

PiratNyt er for alle, der har lyst til at få et større indblik i hvad Coding Pirates har gang i, og som i hvert fald aldrig vil misse tilmeldingen til det næste store event.

Følg os på vores sociale medier