I efteråret 2016 modtog Coding Pirates Denmark en kæmpe donation på 3,9 millioner kroner af Tuborgfondet, hvilket bl.a. sikrer Coding Pirates eksistens samt videre udvikling og så skal støtten også bruges til at udligne kønsforskellen i Coding Pirates.

 

På nuværende tidspunkt i Coding Pirates er fordelingen mellem piger og drenge således at knap 12% af foreningen består af piger. Lis Zacho, medlem af bestyrelsen i Coding Pirates, udtaler sig i denne forbindelse om hvordan støtten skal bruges over 3 år til at sikre Coding Pirates fortsatte eksistens og sørge for en god fremtid for hele foreningen, alle børnene og de frivillige. Der skal ansættes en sekretariatschef, der kan arbejde med de frivillige og det organisatoriske, der skal laves en online afdeling for alle børnene på venteliste, så de ikke skal vente, men kan komme i gang med at arbejde med It-kreativitet og teknologi med det samme og så ligger Lis Zacho vægt på at der skal arbejdes med kønsproblematikken:

“Der er flere drenge end piger, der er aktive i Coding Pirates, der er flere drenge end piger på ventelisten, og det skal der gøres noget ved. Vi skal i afdelingerne være bedre til at skabe miljøer, der også tilgodeser pigerne og deres kompetencer og gøre det mere attraktivt at være pige i Coding Pirates. Vi skal optage flere piger og gør opmærksom på at vores aktiviteter også er for piger.”, Udtaler Lis Zacho sig og fortsætter:

“Der er en fortælling om, at IT og teknologi kun er for drenge, der spiser pizza og drikker cola og spiller computer om natten. Men sandheden er en helt anden, IT og teknologi bliver en stadig større del af vor alles hverdag og uddannelse, og her er det ligegyldigt om du er dreng eller pige. Og der eksisterer også en anden virkelighed i Coding Pirates, hvor pigerne bygger spil med Scratch, opfinder funktionaliteter og spil med Mikro:Bits, programmerer robotter og er kreative med IT og teknologi. Pigerne har på lige fod med drengene fællesskaber, der rækker langt ud over klub aftener i Coding Pirates. Så kom an piger, der er brug for jer og jeres kompetencer!” slutter Lis Zacho.

 

 

Læs mere om:

Støtten fra Tuborgfondet: Kæmpe donation sikrer udviklingen af Coding Pirates de næste år!

Beskrivelse af støtten på Tuborgfondets side: Coding og it i børnehøjde

Tidligere fondstøtte fra Tuborg: Tuborgfondet donerer 100.000 kr. til Coding Pirates

Tidligere artikel: Coding Pirates er både for drenge og piger