Efter knapt et års arbejde søsætter Coding Pirates København et kodeklubhus i Valby Kulturhus, og i søndags kunne vi endelig åbne dørene. Ved åbningsreceptionen i weekenden kunne vi vise de flotte lokaler frem til frivillige og andre interesserede.

Der var et flot fremmøde til receptionen søndag eftermiddag, hvor vi bl.a. fik selskab af en repræsentant fra Valby Lokaludvalg, Kenn Lund Nielsen fra sekretariatet og både gamle og nye ansigter fra Coding Pirates. Derudover kom der også nysgerrige forældre og børn forbi, som var glade for udsigten til en Coding Pirates-afdeling tæt på dem. I sin velkomsttale takkede formand for Coding Pirates København, Sune Nilausen, Københavns Kommunmes Folkeoplysningsudvalg, som har bevilget 380.000 til et års leje af lokalerne, og medarbejderne i Valby Kulturhus, som har været en kæmpe hjælp i realiseringen af projektet. Derefter hørte vi fortællinger fra frivillige, som alle havde gode historier om, hvad foreningen har betydet for dem, og hvad de håber på, klubhuset kan komme til at betyde for fremtidens kodepirater. Du kan se et galleri med billeder fra receptionen i bunden af artiklen.

Jeg døber dig… Kahytten!

Udover at vise lokalerne frem kunne CP Københavns bestyrelse også langt om længe afsløre klubhusets navn, som er afgjort ud fra en afstemning, hvor man frit kunne sende sit forslag ind. Bestyrelsen udvalgte derefter navnet, både ud fra hvilke forslag, der havde fået flest stemmer, og efter hvilke navne, de synes bedst om. Det blev til navnet “Kahytten”, som var blevet indsendt af Martin Dybdal fra DIKU-afdelingen. Navnet kom allerede samme eftermiddag til at pryde indgangen til klubhuset – og der blev arbejdet på at få dekoreret lokalerne yderligere, så man rigtig kan mærke, at Coding Pirates er flyttet ind.

Kort om kahytten

Adresse: Valgårdsvej 4, 3. sal, 2500 Valby

Klubaften
Tirsdag, 17-19: Klubaften for de “store” Torsdag, 17-19: Den internationale afdeling Fredag, 16-20: Kodecafé 

Derfor har vi brug for et klubhus

Idéen om at starte et klubhus udsprang af en udfordring, der er velkendt i det meste af foreningslivet: Det er svært at holde fast i børnene, når de bliver ældre og lektier, fester og samvær med venner begynder at fylde mere i deres hverdag. Når børnene når teenagealderen, fungerer modellen med en fast ugentlig aktivitet dårligere, og man må som forening derfor tænke ud af boksen. Et klubhus, der er åbent på flere forskellige tidspunkter, som regel sen eftermiddag og aften, hvor man kan komme og gå, som det passer til ens hverdag, er et eksperiment, som bestyrelsen i Coding Pirates København håber på, vil blive en succes. Det er hvert fald det nuværende bud på en løsning, så de ældre børn får lyst til at blive i Coding Pirates, og samtidig skaber det et unikt rum for de frivillige.

”Det er det perfekte match for Valby Kulturhus, hvor vi allerede fokuserer på børnekultur i Zone2 og digital kreativitet i FabLab i værkstederne på 4. sal. Her arbejder vi med frivillighed og undervisning fra bruger til bruger, og glæder os til at sparre med de frivillige i Coding Pirates. Med dem i huset kombinerer vi vores fokus og giver de yngste brugere mulighed for også at lære at bygge, kode og skabe selv.” fortæller Mia Keinicke, der er leder for Valby Kulturhus.

Kan jeg også bruge klubhuset?

Det kan du lige tro, du kan! “Kahytten” er tænkt som et samlingspunkt for både børn og voksne i foreningen. Bestyrelsen i København har nemlig også ønsket at gøre det lettere at mødes til store og små sammenkomster. På nuværende tidspunkt skal du blot sende en e-mail til [email protected] med en beskrivelse af din aktivitet samt hvornår, den ligger, og så sørger vi for at du kan blive lukket ind. Derudover arbejdes der også på en løsning, hvor man på enkelt vis kan anmode om brug af lokalerne og få adgangskoden, så der ikke er lang vej fra idé til hackathon, piratbar eller lignende. Der vil i den nærmeste fremtid blive lagt en kalender ind på Coding Pirates Københavns hjemmeside, hvor man kan se, hvilke aktiviteter, der foregår i klubhuset, og hvordan man kan tilmelde sig, enten som frivillig eller som deltager. Hop også gerne ind på #kbh-klubhus, hvis du vil være med til at gøre Kahytten til et helt særligt sted.