I april bliver der fokus på robotter, når der bliver afholdt Børne it-konference i både Aarhus og København. I løbet af dagen vil der være taler af både børn og voksne, debat og så vil der blive afholdt workshops med bl.a. fokus på robotteknologi.

Foto: Hans Klysner

 

Coding Pirates inviterer 10-17 årige piger og drenge til Børne it-konferencer i Aarhus og København. Dagen vil bestå af debatter og workshops om robotter, kunstig intelligens og internetsikkerhed. Børnene får mulighed for at lege med robotter og kunstig intelligens og lære om internet-overvågning og -sikkerhed. Der vil være spændende børnetalks af seje pirater fra foreningerne i Aarhus og København og så vil der komme flere gæstetalere samt være flere forskellige workshops under temaet robotteknologi.

Sidste år blev Danmarks første Børne it-konference afholdt ved Microsoft i Lyngby. Mia Meldgaard der til daglig er frivillig i Tårnby afdelingen deltog i arrangementet med en Codebug workshop. Om sidste års event udtaler Mia Meldgaard sig:

“Arrangementet var rigtig sjovt fordi det var en konference i børnehøjde, hvor det vigtigste var at give børnene en sjov dag. Det vigtigste ved vores Codebug workshop var at vise børnene hvad en microcontroller er og hvordan de hurtigt kan få deres egen kode over på den. Vi lavede små animationer med børnene og her var det rigtig sjovt når de selv knækkede koden og begyndte at designe deres egne animationer og lagde dem over på codebug. Herved  kunne børnene vise dem til andre og fortælle hvorfor de havde designet animationen som de havde.” udtaler Mia.

Den 22.4 kl 10-14 afholdes eventet i år i Aarhus i Rådhussalen og den 29.4 kl 10-14 afholdes konferencen i København ved Microsoft i Kongens Lyngby. Dagenene arrangeres i et samarbejde med Tuborg Fondet og Microsoft. I Aarhus vil eventet desuden være arrangeret i forbindelse med Internet Week Denmark. Deltagelse koster 50 kr og så vil der i løbet af dagen blive serveret en sandwich.

Tommy Mogensen, afdelingsleder i Hvidovre, deltog i sidste års arrangement med en workshop og vil igen i år deltage i Robotterne kommer! i både Aarhus og København. Om eventet udtaler Tommy:

“Robotterne Kommer! er et stort arrangement med masser af nye indtryk. For børnene vil der være talere på deres egen alder som viser hvad de kan, det giver dem forhåbentligt blod på tanden at se hvor dygtige andre pirater er blevet hos CodingPirates.” udtaler Tommy.

                     

 

Programmet for arrangement i Aarhus vil løbende blive opdateret her: Børne It-konferencen Aarhus 2017

Programmet for arrangement i København vil løbende blive opdateret her: Børne It-konferencen Kbh 2017