Børne it-sikkerhedskonferencen i København (Lyngby)

DATO:
29. april 2017
9:30 – 14:00

STED:
Microsoft
Kgs. Lyngby

PRIS: 
Kr. 50,-

Billet-info: I første omgang inviteres alle kommende pirat-børn på ventelisterne i Københavnsområdet. Herefter vil alle pirater modtage en invitation. Tilmeldelse og køb af billet informeres derfor om igennem mail.

Børne it-sikkerhedskonferencen i København (Lyngby)

I Lyngby kan børn og unge i alderen 9-17 år den 29.4 deltage i den spændende Børne it-sikkerhedskonference. Eventet afholdes ved Microsoft i Lyngby, den 29.4. kl.9:30-14. Temaerne bliver: hacking, privacy, kunstig intelligens, mobning på nettet, krypering og digital dannelse!

Keynote-speaker: Jens Vase fra Danske Skoleelever. Jens står frem og fortæller om hvordan han er blevet udsat for digital mobning – selv fra voksne.

 

WORKSHOP-PROGRAM (opdateres løbende):
* Red Barnet – Taler du også grimmere, når du spiller? Hvordan kan vi undgå digital mobning og konflikter på nettet?

* Erik David Johnson fra Netcompany – Kunstig Intelligens. Sådan kan man gennemføre Supermario via Machine Learning

* Forbrugerrådet TÆNK – Privacy i en app. Bliv beta-tester på appen der oplyser og advarer om falske mails og andet fup på nettet. 

* Tommy Mogensen – Stencyl-programmering. De færreste kender dette visuelle spilprogrammeringsværktøj, men det er faktisk ret godt.

* Kristoffer Rath Hansen – Digitalt selvforsvar i børnehøjde. Hvordan kan du ruste dig selv imod overvågning på nettet? Hvad er TOR? Hvordan bliver man en kryptohelt?

* Winnie Torstensen – Elektronik med micro:bit. Elektronik har aldrig været sjovere og nemmere med denne lille microcontroller. Kom og prøv den

* Eva Fog fra Digi Pippi – Digital Dannelse. Har wikipedia altid ret? Og kan man i det hele taget stole på hvad der står på nettet?

* Outpost24 – Hacking without hacking. Hackere kan via bl.a. Youtube og FIFA-profiler indhenter private informationer om dig.

* Thomas Wong fra Ezenta – Børn og sikkerhed på nettet. Hvad betyder det for ens fremtid hvis man ikke kan “styre sig” på nettet? Hvad betyder det at der er en “bagdør” i systemet? Må man hacke tilbage?

* Den grønne pirat Rolf Bjerre – Open Source og andet godt fra havet. Hvad er folkekode? Og hvad menes der med it-etik? Vågn op med Rolf i denne holdningsdebat. 

* Hackergruppen Pwnies – Sådan kommer du igang og bevarer den hvide hat. Få prøvet simpel (og lovlig) hacking-metoder sammen med hackergruppen fra der kommer fra Datalogi-studiet på Københavns Universitet. 

 

Der er plads til 200 børn og dagen vil bestå af en kombination af taler, debat og workshops. Det koster 50 kr at deltage og der vil blive serveret en lækker sandwich og noget kage-halløj i løbet af dagen.