Søg
Close this search box.

Coding Pirates på Folkemødet 2024

Af Nicklas Nørgaard ︱ 17/05-2023

Der sker spændende ting på solskinsøen, når piraterne indtager årets folkemøde, der finder sted 13. – 15. juni i Allinge på Bornholm. Her kan du få et overblik over hvad Coding Pirates laver på Folkemødet 2024!

Torsdag

Skoledag: Hacking og OSINT

På Kongeskærskolen

Kongeskærskolen hjælper Coding Pirates via praktiske øvelser eleverne med at sætte sig i hackerens sted, så de får en forståelse for, hvordan det vi deler på sociale medier får værdi. Uskyldige kommentarer, selfies og anerkendelse af vennerne bliver ledetråde der baner vej igennem udfordringerne.

Skoledag: AI, Deepfakes & Fake News

På Paradisbakkeskolen

Coding Pirates besøger Paradisbakkeskolen, hvor vi vil introducere eleverne til kunstig intelligens på flere forskellige måder. Vi vil arbejde med SkoleGPT, hvor vi skal lære at skrive promt og få skønne historier ud af det. Vi skal også se på, hvad det ikke lige er godt at bruge SkoleGPT til. Arbejde med manipulering af stemmer, foto, video og skrive falske nyhedsartikler og meget mere.

Aktivitet: Fremtidsspejlet

Ved EPICO teltet
Kl. 10:00 – 12:00

I Fremtidsspejlet samskaber vi potentielle fremtider og bygger bro mellem mennesker og maskiner.
Vi konstruerer fremtidige prototyper ved hjælp af genbrugsmaterialer. Ved at udnytte kraften i AI samarbejder vi med avanceret teknologi for at perspektivere fremtidskreationerne.
Gennem leg og eksperimenteren opdyrker vi  fremtidskompetencer, opmuntrer til at tænke ud over konventionelle grænser og omfavne innovative tilgange til at foregribe fremtiden.
Fremtidsspejlet er udviklet af konsortiet bag https://futuremirror.vercel.app

Fredag

Aktivitet: Skattejagt

Ved EPICO teltet
Kl. 10:00 – 16:00

Drop forbi Coding Pirates og deltag i vores skattejagt, hvor du skal finde ledetråde rundt på Folkemøde-pladsen. Kan du finde alle ledetrådene?

Oplæg: Sikkerhed på nettet!? Hacking og scamming!?

Ved EPICO teltet
Kl. 09:15 – 10:00

Vær med, når sikkerhedsekspert Keld Normann fra Dubex og Coding Pirates fortæller om, hvad sikkerhed, hacking og scamming er. Keld fortæller om, hvordan hackerne finder sine ofre, om deepfakes og han demonstrerer forskellige hacks.

Aktivitet: Cyberwalk (arrangeret af Kombit)

Vi mødes ved Kæmpestranden
Kl. 10:00 – 11:00

Kom med på gåtur og oplev spændende oplæg undervejs om cybersikkerhed fra Kombit, Trifork, Center for Cybersikkerhed og Coding Pirates.

Debat: Hvordan passer børn og unge på sig selv online?

Ved EPICO teltet
Kl. 11:00 – 12:00

Vi stiller skarpt på, hvordan børn og unge passer på sig selv online og hvordan de voksne bedst støtter op om det. Kom og deltag i dialogen sammen med:

  • Dataetisk Ungeråd
  • Josefine Thøgersen fra Coding Pirates,
  • Mathias Nimgaard fra Center for Digital Pædagogik
  • Politiets Online Patrulje

Lørdag

Aktivitet: Skattejagt

Ved EPICO teltet
Kl. 10:00 – 16:00

Drop forbi Coding Pirates og deltag i vores skattejagt, hvor du skal finde ledetråde rundt på Folkemøde-pladsen. Kan du finde alle ledetrådene?

Aktivitet: Strøm til Børn

Ved EPICO teltet
Kl. 09:00 – 11:00

Er du vild med musik, og har du lyst til at prøve at lave din egen?
Er du ml. 7 og 11 år og har du mod på en musikalsk formiddag med din familie, så kom forbi denne workshop, hvor undervisere fra Strøm vil vise dig, hvordan du enkelt kan komme i gang med at skabe musik på en iPad.

Du behøver ikke at være mester til hverken teknik eller musik i forvejen, da vi guider dig og kommer med sjove tips og de sejeste tricks, så det er nemt at kaste sig ud i musikproduktion.

Strøm sørger for låne-iPads og høretelefoner til alle. Man kan både arbejde alene med høretelefoner på, eller arbejde sammen med en kammerat.
For at være sikker på en plads, kan du tilmelde dig via vores medlemssystem

Aktivitet: Vi leger med SOLEN

Ved IT-Paratskibet
Kl. 10:00 – 12:00

Kom med ombord på IT-Paratskibet, når Coding Pirates stiller op til leg med solen. Vi bruger fantasien og nysgerrigheden til at bygge konstruktioner drevet af sol eller muskelenergi. I processen udvikler vi vores forståelse for bæredygtige energi i samspil med kreative processer.

Aktiviteten er udviklet af konsortiet bag https://www.playingwiththesun.org

Debat: Vi skal have alle med på IT-vognen!

Ved Scenen for samfundsansvar
Kl. 11:00 – 12:00

Der er brug for, at vi får meget mere fokus på diversitet og inklusion indenfor IT, så der ikke skabes et digitalt A- og B-hold indenfor vigtige områder som teknologiforståelse og digitalisering. Det starter helt fra barnsben, hvor det helt basalt er vigtigt at forstå, at det er mennesker der styrer teknologien og ikke omvendt. Denne erkendelse er særligt vigtigt for børn og unge, der kommer fra hjem, hvor ressourcerne ikke altid slår til.

Denne gruppe har Coding Pirates stor erfaring med at inkludere i deres tilbud, og i denne debat bliver sat ord på, hvad der skal til for at få alle med helt fra de unge år. Det er også vigtigt at have fokus på diversitet, når man kommer ud på arbejdspladserne.

Vi har brug for flere kvinder i IT, og til at sætte denne dagsorden kan man bl.a. møde Annette Otto, der er HR-direktør, GlobalConnect. Hun er tidligere modtager af HR-prisen for sit arbejde med mental sundhed hos Atea. Mød også Dansk IT og Foreningen Begavet med glæde i denne vigtige debat.

Debat: Teknologi i børnehøjde

EPICO teltet
Kl. 11:15 – 12:00

Coding Pirates har gennem 10 år leveret teknologi i børnehøjde. Hvorfor er det vigtigt?

Vær med i dialogen, når Coding Pirates stiller spørgsmålet: Hvordan lærer børn og unge om teknologi? I skolen og i fritiden? Og hvad er det egentlig, at de skal lære? Vi zoomer ind på teknologiforståelse, digital dannelse, vovemod og leg med teknologi.

Mød bl.a.

  • Lis Zacho, lærer i matematik og teknologiforståelse og kodepirat
  • Sine Zambach, adjunkt ved CBS med fokus på teknologiforståelse i gymnasiet og kodepirat
  • Sarah Fourian, entrepreneur inden for digital innovation, hovedbestyrelsesmedlem ved Moderaterne
  • Pippi Lester Hyllested, skoleelever, Styrelsesmedlem i DUF og kodepirat

Aktivitet: Byg en robot – Dyst om teknologiforståelse!

Ved Scenen for samfundsansvar
Kl. 12:00 – 13:00

Hvordan sikrer vi børns digitale kompetencer?
I en tid, hvor AI, deep fakes og scamming fylder, hvor IT-studiepladser nedlægges og virksomhederne kæmper for at tiltrække kvalificerede medarbejder, har vi brug for at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan sikre, at børnene er klædt på til en digital tidsalder.

Vær med, når Coding Pirates og Begavet med Glæde har inviteret en række politikere og lokale børn får fingre i robotterne, robotdyster og diskuterer, hvordan vi bedst klæder børn og unge på til en digital nutid og fremtid.