Med en merbevilling på 0,99 mio. kr. fra Industriens Fond er Piratskibet snart klar til at påmønstre en online besætning af kodepirater fra hele landet.

Sejlene og reservesejlene blev tjekket igennem, redningskransen efterset, provianteringen kom på plads og kompasset rettet til. Piratskibet var ved udgangen af 2019 næsten klar til at lægge for land. Men guldmønterne var brugt op, og inden påmønstringen af online besætningen af kodepirater kunne ske, skulle guldmønterne findes.

Det var Industriens Fond, der i 2018 bevilgede 2,6 million kroner til opbygningen af Piratskibet.

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Hvad er Piratskibet?

Piratskibet er en ny online platform, hvor børn i fællesskab kan styrke deres IT-kreative færdigheder og evner inden for programmering f.eks. gennem Scratch.

» Læs alt om Piratskibet

Læs også: Nyt online fællesskab: Børn skal eksperimentere og være kreative med teknologien

Merbevilling sikrer en stærk søsætning

I lyset af den første bevilling var det naturligt at række ud til Industriens Fond igen, som vi har været i en god dialog med under hele projektperioden. Industriens Fond er også interesserede i at få Piratskibet godt fra land, og de har derfor valgt at give en merbevilling på 0,99 mio. kr. til Piratskibet. I forbindelse med bevillingen skriver adm. direktør for Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang:

– Bestyrelsen har i forbindelse med merbevillingen lagt vægt på, at der sikres en stærk lancering af Piratskibet, og at der i tillæg hertil opbygges et solidt fundament med henblik på, at der etableres en bæredygtig forretningsmodel for Piratskibet fremover.

Sune Nilausen, der er medlem af Hovedbestyrelsen i Coding Pirates Denmark samt en del af Piratskibets styregruppe, har været med i processen om at bygge Piratskibet, og han er meget begejstret for de muligheder, merbevillingen giver: 

– En merbevilling fra Industriens Fond betyder, at vi kan have en god søsætning på Piratskibet. Platformen er allerede parat og funktionsdygtig, og vi kan nu med god samvittighed lancere, imødekomme feedback, moderere og skabe mere indhold, på det niveau, som projektet fortjener, og med stor gavn for brugerne, siger Sune Nilausen.

Det forventes, at Piratskibet er klar til lancering i foråret 2020. Vi glæder os til at byde store som små indenfor i en verden af virtuelle pirater, pixelerede dybhavsfisk og farverige teknologi-øer.

Læs også: Hvor befinder Piratskibet sig?