Piratskibet
Piratskibet kalder alle pirater!
Snart kan I mødes online
Piratskibet kort fortalt
I foråret 2020 inviterede Coding Pirates nuværende og kommende pirater ombord på den nye online platform Piratskibet. På Piratskibet kan børn og unge i fællesskab styrke deres kompetencer inden for IT-kreativitet ved at udforske en verden af kvalitetsindhold særligt målrettet unge i alderen 10-12 år.
Piratskibet har til formål at understøtte Coding Pirates eksisterende arbejde ved at fungere som interessevækkende platform for kommende pirater, samtidigt med at platformen skaber et socialt rum, hvor eksisterende pirater kan udveksle ideer og skabe bånd på tværs af landet.
Overordnede målsætninger for Piratskibet
- Øge rekrutteringen af nye pirater til landets afdelinger med særligt fokus på de afdelinger, der her ledige pladser.
- Give børn et supplerende tilbud til Coding Pirates’ eksisterende aktiviteter, hvor de kan være kreative med IT, møde ligesindet og være en del af Coding Pirates.
- Understøtte Coding Pirates’ eksisterende aktiviteter ved bl.a. at fungere som kommunikationsplatform, hvor pirater kan dele projekter, inspirere hinanden og samarbejde på tværs af landet.
Piratskibet bliver udviklet under ledelse af Coding Pirates Denmarks sekretariat i Odense.
Seneste nyt fra Piratskibet
Uddybende om Piratskibet
Piratskibet er en online platform, der dels er tiltænkt børn og unge, der står på venteliste til at blive en del af Coding Pirates’ klubaftener, og dels som interessevækkende platform for børn og unge, der endnu ikke kender til Coding Pirates. Piratskibet bliver med andre ord et trygt fællesskab, hvor både rutinerede og nye pirater kan eksperimentere, lege og tilegne sig nye kompetencer inden for IT-kreativitet og programmering.
Piratskibet søsættes i cyberspace med en stærk besætning af kompetente frivillige. De frivillige pirater sikrer i baggrunden rammerne for Piratskibet og giver børn og unge et sikkert og trygt online fællesskab, hvor de kan lære andre med samme interesser at kende, stille spørgsmål, udveksle idéer og deltage i online undervisning. Piratskibet designes samtidigt med Coding Pirates ugentlige klubaftener for øje ved bl.a. at gøre det muligt for eksisterende kodepirater at fremvise deres projekter og derigennem inspirere både nuværende og kommende pirater. På den måde understøtter Piratskibet Coding Pirates kontinuerlige arbejde med at rekruttere nye pirater til de af Coding Pirates-afdelinger, der ikke har venteliste.
Platformen bliver kort sagt et IT-værksted fyldt med fagligt indhold, der på en pædagogisk og sjov måde udvikler børn og unges teknologiske vovemod. Projektet understøtter således Coding Pirates’ eksisterende mission og vision om at styrke børn og unges teknologiske forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft, og så ruster det dem til i fremtiden at kunne løse de teknologiske udfordringer.

Hvem henvender Piratskibet sig til?
Piratskibet er for alle uanset køn, etnicitet og økonomiske ressourcer. Indholdet på Piratskibet vil dog været designet med en primær målgruppe for øje; nemlig børn i alderen 10-12 år. Det er særligt denne gruppe af børn, der står på venteliste til at blive en del af Coding Pirates. Men Piratskibet har også ambitioner om at fungere som interessevækkende platform for børn, der endnu ikke kender til Coding Pirates. Platformen bliver for dem en indgangsportal til en verden fyldt med IT-kreativitet, leg og nye venskaber.
Hvordan er Piratskibet finansieret?
Piratskibet bliver realiseret med en bevillig på 2,6 mio. kroner fra Industriens Fond.
Tidligere adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, udtrykker motivationen bag bevillingen således: “Brancher og sektorer smelter sammen i disse år og behovet for gode IT-kompetencer er udtalt i alle dele af erhvervslivet. Derfor er det vigtigt at styrke unges forståelse for IT og lignende teknologi. Dels som brugere, dels som skabere. Det handler således både om at kende til programmering som disciplin, men også om at kunne omsætte koderne til gode idéer og konkrete løsninger.”
Hvornår søsættes Piratskibet?
Piratskibet blev lanceret i marts 2020.
Kontakt
Sidsel Overgaard
Event- og Kommunikationsmedarbejder
Email: [email protected]
Slack kanal: #ig_piratskibet
Styregruppe
Sune Nilausen
Har været frivillig i Coding Pirates siden 2015, og er aktiv i Coding Pirates Carlsberg.
Sekretær i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.
Lis Zacho
Formand for Coding Pirates Frederiksberg og afdelingskaptajn på Frederiksberg siden 2015.
Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.
Édith Sveboelle
Frivillig i Coding Pirates på Frederiksberg siden i 2018.Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.
Piratskibets Advisory Board
Andreas Lieberoth
Forsker i spil- og læringspsykologiske egenskaber med hjælp fra neurovidenskab og mediepsykologi. Andreas arbejder med spil designet til kommunikation, læring, motivation og forskning.
Gunver Majgaard
Lektor og ph.d. ved Syddansk Universitet. Gunvers forskningsinteresser omfatter blandt andet design af digitale læremidler, brugerdrevne designprocesser, læreprocesser og didaktik understøttet med teknologi.
Jonas Sindal Birk
Tværgående konceptudvikler og projektleder hos Center for Digital Pædagogik. Jonas er særlig stærk i formidling, brugerinddragelse, procesfacilitering og design.
Lone Dirckinck-Holmfeld
Professor, fhv. dekan, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet. Lone har særlige kompetencer indenfor participatory research and design, digitale medier, pædagogik og læring.
Rikke Toft Nørgård
Ph.d. og associate professor hos Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier hos Aarhus Universitet. Rikke forsker i digitale spil samt digital læring og interaktion.
Coding Pirates Denmark
C/O Coworking Plus
Kochsgade 31D
5000 Odense C
CVR: 35552316