Coding Pirates har fået en ny grafisk identitet, som indbefatter et nyt logo, nye farver, nye skrifttyper samt en række grafiske elementer. Mange af elementerne fra den tidligere identitet går igen i den nye – blot i en ny indpakning.

Det vigtigste i arbejdet med den nye grafiske identitet har været at skabe en sammenhæng mellem det digitale og pirat-universet, hvilket også ligger i vores navn “Coding Pirates”.

Derfor er selve logoet en blanding mellem netop disse. Det digitale i form af en kvadratisk firkant, som ligner en pixel, mens pirat-universet gør sig gældende i selve skrifttypen, samt i at det ligner et sørøverflag. 

Samme tankegang går igen i de øvrige grafiske elementer. Farverne – blå, orange og gul – har fået en ny glød, men de oprindelige tanker om piratskibet på det åbne hav og solen i horisonten er stadig de samme. Derudover har vores to maskotter stadig en prominent plads i vores identitet. 

De firkantede pixels bliver brugt både ved siden af hinanden samt skråt som “ruder”. Samspillet mellem farver, billeder og pixels giver uendelige muligheder for at gå på opdagelse samt lege med identiteten. 

Den grafiske identitet bliver gjort tilgængelig nu, men opdateringen til den nye grafiske identitet kommer til at foregå løbende rundt i landets lokalforeninger. Hav derfor tålmodighed lidt endnu.

Vi har i en opdateret designguide samlet alle byggeklodserne til vores nye identitet samt en vejledning til, hvordan de bruges. 

» Gå til designguiden

Til dig som frivillig i Coding Pirates

Udover de nye grafiske elementer har vi lavet en lang række skabeloner, som du som frivillig kan bruge i dit frivillige arbejde. Vi har udviklet skabeloner til både trykte og digitale medier. Filerne er lagt op i forskellige formater, hvoraf nogle er redigerbare.

» Gå på opdagelse i skabelonerne

Derudover er det meningen, at alle afdelinger i løbet af det næste stykke tid skal opdatere egne medier og platforme til den nye identitet. Herunder er en huskeliste til hvilke medier, der skal opdateres med det nye logo, banner m.m.

Huskeliste til opdatering:

  • Sociale medier: Facebookside eller -gruppe, Instagram og lignende
  • Hjemmeside: Lokal underside på codingpirates.dk
  • Mail og mailsignatur: Lokal Coding Pirates-mail
  • osv.

På Sekretariatet arbejder vi som sagt på, at opdatere hovedsiderne og hjemmesiden i løbet af det næste stykke tid. Men sig gerne til, hvis I finder fejl og mangler.

Pre-order: Bestil allerede nu roll-ups og bannere

Det er nu muligt for foreninger at indkøbe egne roll-ups og bannere, så de altid er tilgængelige i afdelingerne. Vi har designet forskellige standardudgaver, der ligger klar i Frivillig-shoppen hos Sportyfied. 

» Gå til Frivillig-shoppen

Vi laver her til at starte med en pre-order-periode på to uger – dvs. frem til og med torsdag den 17. oktober. Herefter producerer Sportyfied i én omgang alle de bestilte roll-ups og bannere og sender dem til hver enkelt lokalforening. Det giver os den billigste pris.

I har også mulighed for selv at tilpasse roll-ups og bannere, så de matcher jeres lokale behov. I designguiden under skabeloner kan I downloade InDesign-filerne. I vil også kunne få trykt de specieldesignede bannere eller roll-ups hos Sportyfied – dog mod en højere pris, da mængderabatten bortfalder. 

» Skriv til Tine fra Sportyfied og hør nærmere

I er naturligvis også velkomne til at få dem trykt hos jeres lokale trykkeri, hvis I ønsker.