Designguide

I nedenstående sektioner finder du de vigtigste designelementer til download

Coding Pirates har ét primært logo og 3 sekundære udgaver, der kan anvendes i særlige tilfælde.

Coding Pirates arbejder med tre farver og tre grå nuancer. Farvenuancerne har rod helt tilbage i Coding Pirates’ tidligste visuelle udtryk.

Coding Pirates bruger tre forskellige typografier alt efter, om der er tale om overskrift, brødtekst eller i logo.

» Grafik

Coding Pirates anvender forskellige grafiske elementer i sin identitet.

Coding Pirates har udviklet forskellige skabeloner til brug for frivillige i lokalforeningerne.

Fotopolitik

Coding Pirates’ foto- og videokommunikation afspejler Coding Pirates’ værdier

Derfor er der udarbejdet en fotoguideline herunder, som fungerer som en støtte til frivillige i organisationen, når de producerer og udvælger foto- og videomateriale.

 • Billeder skal vise, at teknologi, samarbejde og leg er centrale for Coding Pirates.
 • Billeder skal vise, at der er aldersspredning hos Coding Pirates.
 • Billeder skal vise, at Coding Pirates er for drenge og piger.
 • Billeder af frivillige skal portrættere dem som engagerede, glade og i samarbejde med børnene. Det er ikke en formel skole-, eller undervisningssituation, så undgå billeder med frivillige, der eksempelvis står ved en tavle og forklarer børn, hvordan tingene hænger sammen. Det skal i stedet vise samspil.
 • Konteksten, som billederne er taget i, kan fortælle meget. Forsøg derfor at inddrage relevant information i billeder. Når vi fortæller med billeder, at børn leger med for eksempel LEGO, er det vigtigt, at LEGO også er med på billedet. Det samme gælder software, som Scratch og Unity osv.
 • Billeder skal vise en eksperimenterende tilgang til IT samt mod til at kaste sig ud i det ukendte.
 • Øjenkontakt med personen i billedet kan bruges til at skabe identifikation og fungerer godt til portrætter til for eksempel “Bliv frivillig” og “Bliv Coding Pirate”-flyers.
 • Personer, steder og aktiviteter skal vedlægges eller embeddes i billedet, for at kunne finde billedet igen og sortere i Coding Pirates’ billeddatabase.

 

Formalia
 • Det er et lovkrav og en del af Coding Pirates’ politik, at der gives skriftligt samtykke fra personer på billeder, der bruges til at fremme organisationens virke.
 • Nyere billeder foretrækkes fremfor ældre, da de repræsenterer et mere retvisende billede på organisationen. Ved eventuelle spørgsmål om ældre billeders repræsentationsværdi, kontakt Sekretariatet for vejledning.
 • Ved ældre billeder, der repræsenterer Coding Pirates’ aktiviteter, skal det fremgå af billedteksten, hvornår de er taget, og at det er et stockfoto/generisk billede.
 • Fotografen skal krediteres enten som: “Foto: Martin Exner/Coding Pirates” eller blot “Foto af Martin Exner”.
 • Billeder fra udefrakommende kilder bruges kun, hvis Coding Pirates’ billeder ikke eksisterer eller af anden grund ikke lever op til indhold- eller kvalitetskrav.
 • Digital manipulering af indhold som for eksempel spejlvending, fjernelse af mennesker og ting bør undgås, da det ikke længere viser et retvisende billede af aktiviteten eller begivenheden.
Download fotos

Download officielle Coding Pirates-fotos til tryksager eller web.

Download fotos til tryk og web
(tryksager 10-16 megapixel, web 1-6 megapixel).

Coding Pirates Denmark
Sverigesgade 20, 1. sal
5000 Odense C
[email protected]
+45 27 83 65 25

Mandag-torsdag kl. 9-16
Fredag kl. 9-13

CVR: 35552316

Privatlivspolitik