Jens Mølgaard-Andersen har været en del af Coding Pirates i flere år, og han savnede at se, hvad andre afdelinger lavede til deres klubaftener. Derfor tog han sagen i egen hånd, og inviterede alle afdelinger i hele landet til LIVESTREAM WEEK i uge 10. Og i uge 19 gentages succesen.

Jens Mølgaard-Andersen er afdelingskaptajn i Coding Pirates Kolding (Skanderup). Det har han været, siden han var med til at starte lokalforeningen op i 2016. Men han blev allerede bekendt med Coding Pirates i 2015 i forbindelse med sin kandidatuddannelse i IT-didaktisk design på Aarhus Universitet, da han skulle skrive speciale omkring brugen af 3D-print.

Jens arbejder som efterskolelærer på Skanderup Efterskole, og det er også her, at Coding Pirates Kolding (Skanderup) afholder deres klubaftener. I Jens’ afdeling i Kolding er de 4-6 voksne frivillige og 10 elever fra efterskolen. Der er ca. 25 børn i alderen 8-12 år.

– Efterskolen giver mig en kæmpe frihed og store fordele ved at kunne afholde fantastiske klubaftener for børn og unge i nærområdet. I vores afdeling koder og nørder alle teknologi på lige fod med hinanden, fortæller Jens.

Men hvad er Coding Pirates?

Jens er meget bevidst om, at Coding Pirates er forskellig alt efter hvor i landet, man befinder sig. Men han ville gerne blive klogere på, hvori forskelligheden ligger:

– Jeg har i al den tid, jeg har arbejdet med Coding Pirates haft lyst til at blive klogere på, hvem og hvad Coding Pirates egentlig er. Jeg har brug for at opleve det nærværende, det hyggelige og alt det sjove ved at lave Coding Pirates, fortæller Jens.

Jens peger i den forbindelse på seks forskellige punkter, som forskelligheden afhænger af:

GEOGRAFI – Hvor man befinder sig i landet
FRIVILLIGE – Hvilke frivillige man har tilgængelige
IT-FACILITETER – Hvilke faciliteter man har til rådighed
KLUB-FACILITETER – Hvor man fysisk afholder sin klubaften
ØKONOMI – Hvilken økonomi man har til rådighed
AMBITIONSNIVEAU – Hvilke ambitioner man har for afdelingen

Livestream din klubaften i uge 19

For at få indsigt i andre klubaftener, introducerede han i uge 10 en livestream-week, hvor han opfordrede alle 89 afdelinger i hele landet til at livestreame deres klubaften.

– Ugen gik fint. Det tog dog lidt tid for de frivillige i Kolding at få hjemmesiden http://www.cplandsdeling.dk/ på plads. Men kæmpe ros til de afdelinger, der deltog. Jeg håber, at resten af Coding Pirates ønsker at deltage denne gang, fortæller Jens.

Hjemmesiden er delt op i tre kategorier: livestream, billeder og videoer. Afdelingerne kan dermed selv vælge, hvilken type indhold de vil dele i livestream-ugen. Til inspiration kan man – fra sidste gang – se livestream fra Kolding, billeder fra Hvidovre og Carlsberg samt videoer fra Hinnerup og Solrød.

Deltag i LIVESTREAM WEEK ved at skrive til Jens på [email protected]. Så får du adgang til det Google drev, delingen foregår på.

Livestream på YouTube

I Jens’ afdeling kører de lige nu på 6. sæson, og i denne sæson har de robotter som overordnet tema. Men derudover leger de også med LEGO Mindstorms-robotter, 3D-print og 3D-design, kodning i Minecraft, kodning af hjemmesider eller programmering af spil i Scratch og Unity.

Ligesom til den første livestream week livestreamer Jens’ afdeling også denne gang fra deres klubaften, som er på onsdag den 8. maj kl. 19.00-20.00. Denne livestream kommer til at have 3D print som tema, da de netop har fået nye 3D printere efter at have søgt om tilskud via eventpuljen i Coding Pirates. Fokusset på onsdag vil derfor være, at få store og små print i produktion samt på at samle de nye printere. Til livestreamingen benytter de sig af udstyr fra Skanderup Efterskole:

– Vi bruger Skanderup Efterskoles videoudstyr og livestreamer via Youtube. Det er faktisk ikke ret svært at lave live-TV på Youtube, og det vil jeg anbefale mange flere at gøre.

Jens håber, at livestream-initiativet kan åbne op for en bedre fælles forståelse mellem afdelingerne i Coding Pirates. Og så håber han, at så mange som muligt vil deltage i næste uge.

Husk, hvis du skal livestreame din klubaften: Vær opmærksom på, hvorvidt børnene har givet fototilladelser eller ej. Undersøg det i medlemssystemet, inden du går i gang med at streame.

Countdown til LIVESTREAM WEEK i uge 19

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)