Sidste torsdag på Dokk1 deltog 35 teenagere, primært unge piger men heriblandt også enkelte drenge fra hele landet i #makewhatsnext – Girlz in Tech på Dokk1. Formålet med dagen var at give en bred introduktion til karrieremæssige perspektiver og hands on oplevelser med en række teknologier. Der blev bl.a. fortalt og konceptudviklet til smartcities og talt om sikkerhedsproblemstillinger.

Foto: Julie Mikkelsen

 

Arrangementet startede ud med to inspirerende talks. Første talk var af Caroline Lundqvist fra Prosa, hvor hun bl.a. talte om IT og sikkerhed. Dernæst inspirerede Louise Overgaard, næstformand i Coding Pirates og konsulent i den kommunale innovationsafdeling ITK, de unge piger og drenge til at interessere sig for teknologisk udvikling af byer og smart cities. Herefter deltog de unge piger og drenge i flere teknologiske workshops med stort engagement i både Unity-, Mikro-Bit-, Makey-Makey- og Lego Mindstorm workshops.

 

 

“Der var koncentration og interesse og jubel, når der blev skabt noget. Flere piger spurgte efterfølgende, hvor de kunne gå hen og lære mere og vi manglede et godt svar at give 18+’erne. For de 7-17 årige arbejder Coding Pirates kontinuerligt for at skabe et spændende og relevant tilbud for pigerne over hele landet. For de unge over 17 år skal ungdomsuddannelserne generelt have mere fokus på at arbejde med en bred forståelse og definition af teknologi, men der kunne med fordel skabes fora, hvor man mødes på interesseplan og lærer og ideudvikler med teknologi” Udtaler Louise Overgaard, næstformand i Coding Pirates.

Hans Klysner, formand for frivilligudvalget, udtaler sig i denne forbindelse om hvilke muligheder de unge på 18+ har i Coding Pirates: “Vi er altid meget interesserede i at de unge fortsætter i Coding Pirates når de fylder 18 år. Her får de mulighed for selv at blive frivillige i foreningen og derved selv at være lærer for de nye børn og unge, samt at opbygge et godt forhold til de andre frivillige. For de unge på 18+ i Københavnsområdet, der ikke selv har været med i Coding Pirates før, har de her mulighed for at blive frivillige, gennem introduktion og oplæring vil de unge blive hjulpet godt på vej til selv at kunne lære den nye viden fra sig igen. Vi arbejder på at få udbredt lignende tilbud for unge uden tidligere erfaring i andre dele af landet.” Udtaler Hans Klysner.

Louise Overgaard deltog under arrangementet i et Twitter interview hvori hun bl.a. uddyber hvorfor det er vigtigt at flere piger (og drenge) interesserer sig for teknologi og hvorfor teknologi ikke kun er noget for nørder: https://twitter.com/dlrcommons/status/855096553127768064

 

Læs mere: 

Læs mere om eventet: #Makewhatsnext – Girlz in Tech 

Læs mere om Microsofts initiativ: #MakeWhatsNext i europa

Få mere baggrundsviden om piger i CP:  Coding Pirates er både for drenge og piger