#MakeWhatsNext – Girlz in Tech har fokus på teknologi der skabes for, med og af piger og kvinder. Deltag i eventet og få mere viden om teknologiske muligheder og arbejdsfelter.

 

#MakeWhatsNext – Girlz in Tech er et globalt initiativ fra Microsoft som fokuserer på piger og kvinder i teknologibranchen. Initiativet bygger på at få kvinder til at forelske sig i programmering samt at demontere påstanden om at teknologi ikke er for kvinder. Du kan læse mere på Microsofts hjemmeside. #MakeWhatsNext afvikles under Internet Week Denmark, torsdag den 20. april på Dokk1, fra kl 17:00-20:00. Workshoppen er rettet mod piger i gymnasie alderen. Det er gratis at deltage, det kræver blot tilmelding via Aarhus Kommunes Biblioteker

Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Coding Pirates, Microsoft, ATU, den kommunale IT- og innovationsafdeling ITK og Internet Week Denmark. Pigerne kan ifølge arrangørerne blive inspireret til arbejde med teknologi imens de får mulighed for at høre om forskellige jobperspektiver inden for teknologi og samtidig prøve kræfter med forskellige teknologier. Via små oplæg og workshops om bl.a. programmering og robotteknologi, bliver piger introduceret for nogle af de mange muligheder teknologien og arbejde med teknologi har. Louise Overgaard, næstformand i Coding Pirates Denmark og koordinator af #MakeWhatsNext udtaler:

“Coding Pirates er for både drenge og piger. Vi ønsker i den grad at motivere begge køn til at være IT-kreative både i vores ugentlige workshops og ved særlige arrangementer. Ved #MakeWhatsNext sætter vi fokus på de unge kvinder. Vores dygtige kvindelige pirater viser deres interessefelter frem for en målgruppe, der inden for en ret overskuelig fremtid skal vælge deres videre uddannelsesforløb. Vi oplever, at det er spændende for både vores pirater og for deltagerne at få en dialog om alle de spændende muligheder og perspektiver, der er i teknologiens verden.”, udtaler Louise Overgaard.

Læs mere:

Læs mere om eventet: Internet Week Denmark – #MakeWhatsNext  

Læs mere om Microsofts initiativ: #MakeWhatsNext i europa

Få mere baggrundsviden om piger i CP:  Coding Pirates er både for drenge og piger