Der var jubel, tidligt fremmøde og gensynsglæde da Coding Pirates afholdt generalforsamling i Ungdomshuset i Odense. Dagen startede ud med en velkomst af formand Martin Exner, og et fremragende oplæg om robotter på arbejdsmarked af automationsteknologen fra teknologisk institut Bo Genefke. Efterfølgende ville eftermiddagen gå med at drøfte dagens agenda.

Foto: Johan Kaaber

Bo Genefke lagde med sin 30 års erhvervserfaring ikke fingre i mellem, hvor vigtigt det er at snakke om robotter på arbejdsmarked. “Det er et felt, som er ved at åbne sig voldsomt i de her år.” sagde han, og fulgte snart op med spørgsmålet: “Er programøre jobsikre?” Med den sætning blev lytterne for alvor stille og ørerne spidse. Emnet havde relevans for flere, både fordi der var en programmør eller to blandt de deltagene, og fordi flere i forsamlingen selv ugentligt anvender robotter i deres respektive Coding Pirates afdelinger. Efter at Genefke rundede af med det tankevækkende citat: “Dem der er åbne for hvad der foregår ude i verden, de overlever” blev der klappet og næste punkt på dagsordenen var i vente.

Smilene bredte sig, da Martin Exner kom med en række positive nyheder fra året der gik. Han startede sin årsberetning med at takke Tuborgfondet og forklarede, at Coding Pirates på nuværende tidspunkt er i vækst. Flere og flere afdelinger spirer eksempelvis op rundt omkring i landet. Udfordringerne skulle naturligvis også nævnes, og det var blandt andet at der har været en ny- og stor udskiftning i bestyrelsen. “Vores kommende udvikling vil blive gjort med blod og kode” sagde han, og alle piraterne jublede kollektivt. I den praktiske ende blev årsregnskabet gennemgået, kontingenter blev fastsat og vedtægtsændringer blev drøftet. Desuden blev forslag til eventuelle ændringer drøftet i plenum.

Til sidst var det tid til valg, hvor flere i anledningen havde stillet op. Første af slagsen var i forhold til, hvem der skulle tage posten som kasserer. Erik Carter blev valgt. I henhold til bestyrelsen blev der valgt 3 ordinære medlemmer og 4 suppleanter. De ordinære medlemmer blev Hans Klysner, Benjamin Rotendahl og Lis Zacho. Suppleanterne derimod blev Jakob Hedegaard, Winnie Thorstensen, Martin Dybdal og Denis Smajlović. Bestyrelsen forslog at Per Hansen og Ragnar Reynisson skulle vælges som interne revisorer, og dette blev også tilfældet. De foreslog også, at Beierholm skulle vælges som ekstern revisor, hvilket også blev fastlagt.

Mere om hovedbestyrelsen kan læses her: https://codingpirates.dk/hovedbestyrelsen.