I Aarhus uddeles prisen som “Årets ildsjæl” hvert år til folk, der yder et stort frivilligt arbejde. Blandt de nominerede er Mikey Bruun Andersen, der er afdelingskaptajn i Coding Pirates GameDev, tovholder for Game Jam i Aarhus og formand for Coding Pirates Aarhus.

Prisen for årets ildsjæl uddeles for 11. gang, og bag prisen står Aarhus Kommune, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende. I år er der kommet hele 55 indstillinger, og heriblandt er der 5 nominerede, der er gået videre til finalen, hvor vinderen får 25.000 kr. til sin klub. 

Blandt de nominerede er 26-årige Mikey Bruun Andersen, der er nomineret for sit store frivillige arbejde i Coding Pirates i Aarhus. Og det er ikke uden grund.

Mikey har været en del af Coding Pirates siden 2015, hvor han startede som frivillig i afdelingen CUDiM, som senere forgrenede sig og blev til GameDev. Allerede efter første sæson blev han afdelingskaptajn for GameDev, som har stor succes blandt børn og unge, der gerne vil nørde med at udvikle spil. 

Og Mikeys egen interesse for at nørde spil kan spores langt tilbage:

– Da jeg gik i folkeskole sad jeg og 2-3 venner – på tværs af klassetrin – altid og snakkede om computerspil, tegneserier, kortspillet Magic: The Gathering og andre sjove emner. Her var der plads til at snakke om alt det nørdede, vi synes var fedt, fortæller Mikey.

Netop det at skabe et fedt sted for børn og unge er en stor drivkraft for Mikey i hans frivillige arbejde:

– Min grundmotivation kommer fra mit eget ønske om at lave et sted, hvor man kan komme forbi og være en nørd og dyrke sine interesser i et større fællesskab. Om man så synes computerspilsudvikling er fedt, eller om man bedre kan lide at tegne, så skal der være plads til hele spektrummet indenfor det nørdede.

En kaptajn med flere sørøverhatte

Udover Mikeys store engagement som afdelingskaptajn i GameDev-afdelingen, har han også gang i andre store frivilligprojekter i Coding Pirates. Det, der fylder mest lige nu, er Coding Pirates’ årlige konkurrence Game Jam, som afholdes over 24 timer i Aarhus og Lyngby i den kommende weekend.

Her tager Mikey endnu en hat på som tovholder for Game Jam i Aarhus. Game Jam startede i København, og i 2015 kom det til Aarhus, hvor Mikey – sammen med en gruppe af andre ildsjæle – var tovholder. Siden har Mikey været tovholder hvert år, og grunden til, at han bliver ved med at investere så meget af sin tid på det, er samarbejdet med de andre frivillige:

– Grunden til, at vi kan få Game Jams til at fungere, er, at alle mine GameDev-frivillige er medansvarlige og gør et kæmpe stykke arbejde sammen med mig. Succes og lysten til at blive ved kommer helt klart fra mine super seje og elskværdige frivillige i Aarhus.

Og som om det ikke var nok, blev Mikey også for nyligt udstyret med endnu en hat. Efter at have været i bestyrelsen i Coding Pirates Aarhus i 2 år, og senest som næstformand, er han nu blevet udråbt til formand efter Rikke Toft Nørgård.

Vi fra Coding Pirates hepper på Mikey til at vinde prisen som årets ildsjæl – for det har han om nogen fortjent. Han gør en kæmpe forskel for mange børn, unge og frivillige i Coding Pirates. Og uanset hvad; Stort tillykke med nomineringen! Vinderen kåres torsdag den 28. november.

DOKK1 i Aarhus og Microsoft i Lyngby åbner fra lørdag den 16. november til søndag den 17. november op for ca. 200 børn og 80 frivillige.

» Læs mere om Game Jam 2019

Hør Mikey fortælle om Game Jam i P4 Østjylland på lørdag kl. 7.45-8.00.