Onsdag den 26. februar slog Coding Pirates Vollsmose dørene op til åbent hus på Ungdomsskolen Camp U i Vollsmose. Byrådspolitiker, Jane Jegind (V), deltog i arrangementet sammen med sin datter, der er tidligere kodepirat.

Foto: Jørgen Gregersen, Vollsmose Avisen.

Med Scratch på computerskærmene og sodavand i farvestrålende farver stod de frivillige i Coding Pirates’ nye afdeling i Vollsmose onsdag eftermiddag klar til at byde nysgerrige børn og voksne velkomne.

I løbet af den sene eftermiddag kom der flere nysgerrige børn forbi og de frivillige viste dem ivrigt, hvordan man kan kode med Scratch. Til den nye afdeling er der koblet fire engagerede frivillige; Henrik Ankersø, Johan Stuhr Nasser, Randi Hertzum og Sasja Ann Iversen. 

Sasja Ann Iversen er udnævnt afdelingskaptajn, og hun glæder sig meget til at komme i gang med afdelingen, som holder første klubaften onsdag den 11. marts kl. 17.00. Styrken ved de fire frivillige er, at de kommer med vidt forskellig faglighed og kompetencer:

– Vi er fire utroligt forskellige mennesker, som alligevel finder fællesskab i vores mål om at løfte Vollsmose og inspirere børnene til at finde det sjove i kodning. Henrik og Johan er vores IT-styrke, deres kundskaber indenfor området er i høj grad vigtige for vores team, så vi kan udfordre selv de børn som allerede kan kode, og inspirere dem, som ikke kan så meget endnu. Randi og jeg selv er mere socialt fokuserede og vi har mest fokus på leg og sjov, foruden at vi koordinerer og kommunikerer med børn og forældre. Sammen danner vi fire en stærk enhed, som kan bære alle udfordringerne ved projektet, fortæller Sasja Ann Iversen.

På billedet fra venstre: Morten Pedersen, Henrik Ankersø, Johan Stuhr Nasser, Randi Hertzum, Sasja Ann Iversen og Jane Jegind.

Sodavand, cookies og kaffe stod klar til nysgerrige børn og voksne til åbent hus i den nye afdeling.

Byrådspolitiker deltog med sin datter

Blandt de inviterede politikere og lokale medier til åbent hus-arrangementet dukkede bl.a. Vollsmose Avisen og byrådspolitiker Jane Jegind (Venstre) op. Udover at Jane Jegind er stor tilhænger af Coding Pirates og Vollsmose-afdelingen, har hun også en personlig interesse i Coding Pirates. 

Jane Jeginds datter, Amalie, har selv været kodepirat. Før Coding Pirates savnede hun et tilbud til børn og unge med interesse for IT og teknologi. Så da Coding Pirates startede op på Odense Tekniske Gymnasium, kørte Jane Jegind gerne sin datter fra Seden, hvor de bor, og hele vejen ind til Odense M. Amalie gik på holdet i tre år, og var meget glad for det.

Både Jane og Amalie var med til åbningen, og de glæder sig til at følge med og støtte afdelingen i Vollsmose.

Coding Pirates Vollsmose hjulpet godt i gang af Roskilde Festival

I sommeren 2019 donerede Foreningen Roskilde Festival 150.000 kr. til Coding Pirates til etableringen af en afdeling i det boligsociale område Vollsmose i Odense. Donationen skete gennem deres Open Call Solidarity-program, hvor kravene blandt andet var, at initiativet skulle fokusere på solidaritet, omsætte viden til handling og fremme unge fællesskaber.

Læs også: Roskilde Festival donerer 150.000 kr. til Coding Pirates

I efteråret 2019 blev Morten Pedersen ansat som projektmedarbejder på Sekretariatet i Odense, hvor han skulle etablere en ny afdeling i Vollsmose på godt og vel 3 måneder. Med en ihærdig indsats på bl.a. LinkedIn fandt han hurtigt frem til de fire frivillige. 

I fællesskab med de frivillige fandt Morten lokaler til klubaftenerne på Ungdomsskolen Camp U, og flere møder og kopper kaffe senere står de klar til at åbne dørene for børn og unge i Vollsmose. Mortens projektperiode er forbi, og de frivillige er nu i stand til at løfte afdelingen selv, og de glæder sig til at komme i gang og gøre en forskel for børnene i det boligsociale område:

– Som et udsat område er der her et endnu større behov for at udvikle og løfte børn og unge. Vi ved, at vi kan være med til at ændre børns fremtid gennem Coding Pirates, og derfor er vi super engagerede. Vollsmose er den første afdeling af Coding Pirates som bevidst er startet i et udsat område, og derfor er afdelingen et super spændende projekt på alle niveauer, fortæller Sasja Ann Iversen.

» Læs mere om Foreningen Roskilde Festival

Coding Pirates Vollsmose har været heldige at få doneret udstyr fra bl.a. Ungdomsringen, Leica Geosystems og RS Components.

Henrik Ankersø viser Sebastian, som er søn af Johan Stuhr Nasser, hvordan man blokprogrammerer i Scratch.