Artikel skrevet af: Maria Scheel-Lonsdale

Grundlæggende

I Coding Pirates har vi vores eget medlemssystem som nogle af vores engagerede frivillige hjælper med at udvikle på og administrere.

I medlemssystemet kan man skive sig op til afdelingernes ventelister, samt tilmelde sig åbne arrangementer/events for børn og unge. Dertil er der mulighed for at oprette og tilmelde/betale for foreningsmedlemskab til lokalforeningerne eller betale for at være støttemedlem af en forening.

Systemet er med til at binde alle afdelingerne sammen, og det er også herinde vi opdatere afdelingernes informationer som vises på codingpirates.dk under siden afdelinger, hvor man kan se åbningstider og adresser for den enkelte afdeling.

(Foto: Medlemssystemet – oversigt)

Medlemssystemet er vores helt eget, og noget vi er stolte over at udvikle på. Systemet er open source, og har været det fra starten efter ønske fra udviklerne bag det. Dette falder utroligt godt i hak med vores grundlæggende værdier om at udbrede viden omkring teknologi og programmering til alle.

Historisk

Vores medlemssystem er bygget af frivillige. Det startede i 2014 med Per Kofod og Magnus Toft, som forsøgte at lave en løsning hvor børn kunne skrive sig op til afdelinger og tilmelde sig ventelister. Fordi der var stor interesse for at gå til Coding Pirates, blev der et behov et system, som kunne holde styr på alle deltagere og ventelister. Der blev hurtigt stablet et system på benene og arbejdet non-stop på at udvikle og tilpasse det. Dette blev altsammen formet i de frivilliges fritid, tid de satte af til at kode på medlemssystemet.

I 2019 kom Jakob Libak til som projekt manager på medlemssystemet, dog stadig som frivillig med timer derefter. Dette gav en mere struktureret arbejdsgang, overblik over issues og hængepartier samt fornyet energi til udviklingen.

I 2021 blev der sat 50.000 kr. af til udvikling på medlemssystemet, øremærket af Microsoft. Denne støtte satte skub i tingene, da der nu kunne lægges mange flere timer i medlemssystemet igen.

I 2022 er der igen kommet nye kræfter til systemet i form af frivillige 💪 hvilket betyder at der igen bliver udviklet på medlemssystemet i fritiden. Dette er med fornyet energi og en vilje til at få løst en masse gamle issues. De nye kræfter betyder også, at der bliver kigget på nye måder at gøre medlemssystemet mere brugervenligt både for afdelingskaptajner og forældre.

(Visuel tidslinje for medlemssystemet)

Hvorfor udvikle på et system selv?

Medlemssystemet understøtter Coding Pirates’ værdier. Det drejer sig bl.a. om at skabe, udvikle og vidensdele. Derudover handler det om samarbejde på tværs af afdelinger i organisationen. Vi har vores eget system, da vi således har mulighed for at tilpasse systemet efter organisations behov. Det omhandler f.eks. at vores ventelister fungerer på en lidt anderledes måde end hos de fleste andre foreninger, men som passer godt til Coding Pirates.

Dertil er det fedt når man kan være sammen om noget større og se en fremgang i udviklingen af det man bidrager med. At udvikle på medlemssystemet handler også om at have det fedt sammen med andre, mens man arbejder på noget man brænder for.

Hjælp til brug af medlemssystemet

Har man som kaptajn eller anden afdelings-admin i medlemssystemet brug for hjælp, kan man skrive i #medlemssystem_support på Coding Pirates Slack. Herinde har udviklerne mulighed for at give en hjælpende hånd ved at guide, rette eventuelle udfordringer eller redigere/tilføje nye admins til afdelingerne. Dette gør de også i deres fritid, så bær over med at der kan gå nogle timer eller et par dage før de når til jer, men de skal nok hjælpe, når de kan.

Hvis man som forældre og støder på udfordringer omkring medlemssystemet kan man læse vores guide til brug af medlemssystemet, og på siden “tilmeld dit barncodingpirates.dk er videoeguides til at oprettelse af barn og derefter login i systemet, som Jakob Libak så fint har lavet.

Er der brug for yderligere hjælp eller har man ikke kunne findefrem til løsningen, kan man skrive en email til [email protected] – vi vender tilbage så hurtigt vi kan (men husk på at det er frivillige der besvarer, så igen kan der godt gå et par dage)

Udvikling og fremgang

Der har siden 2021 været afholdt møder online i kanalen #medlemssystem_dev på vores fælles Coding Pirates Slack. I 2022 har der desuden været afholdt et par fysiske møder, hvilket har givet go energi til medmenssytem-gruppen samt nogle produktive dage💪

På det seneste er der aftalt faste online møder hver 1. mandag i måneden kl. 20.30-21.30, her er alle velkommen til at deltage. Mødet afholdes via Slack kanalen #medlemssystem_dev, hvor der vil blive ringet op på kanalen.

(Foto: Udviklerdag hos Unity)

Siden april 2022 er der kommet en del nye ændringer til medlemssystemet for at optimere brugervenligheden, hvilket primært er til gavn for forældrene, som benytter systemet til tilmeldinger. Der er blandt andet tilføjet en zoom mulighed i form af en google map-pen ud fra afdelingerne, klik denne for at zoome ind på afdelingen på kortet.

Samarbejdet fungerer godt, der er god synergi og der arbejdes effektivt på udviklingen af medlemssystemet. Dette er enormt vigtigt for gejsten hos de frivillige, og gør at man har lyst til at fortsætte med at bidrage til udviklingen.

Fremtidsplaner

Flere forskellige tiltag ligger og venter på sig. Det er både store og små ændringer, der arbejdes på for at optimere brugervenligheden og opfylde de krav organisationen har. Samtidig skal det være givtigt at udvikle på systemet, så det stadig er fedt for udviklerne at smide kræfter i.

Det er forventningen at der vil blive kigget videre på at gøre aktiviteter i afdelingerne synlige uden at være logget ind, dog uden at kunne tilmelde sig før man er logget ind. Der ligger også nogle mindre features og venter, som fx. default tekster under “Vælg Køn” frem for default “Mand” og “Dreng”.

Dertil kigges der på at gøre systemet mere simpel i forhold til at få frivillige skrevet op. Dette med henblik på at kaptajner senere kan holde trit med sidste dato for indhentning af børneattester, men også for at få et overblik over de frivillige i afdelingerne.

I forlængelse her af er det også meningen, at systemet i fremtiden skal påtage sig en del af opgaven med at indhente børneattesterne for kaptajnerne. Det er ikke hele opgaven systemet kan automatisere, men systemet kan hjælpe lidt på vej.

Medlemssystem gruppen (frivillige) gennem årene:

2014
  • Per
  • Magnus
  • Ragnar

 

 

2015-2017
  • Per
  • Magnus
  • Ragnar
  • Kristoffer
  • Benjamin
2017-2019
  • Per
  • Kristoffer
  • Benjamin 

2019-2020
  • Kristoffer
  • Benjamin
  • Benjamin S
  • Jakob

 

2020-2022
  • Kristoffer
  • Benjamin
  • Jakob
  • Mikael
  • Rasmus
  • Maria
2022
  • Kristoffer
  • Mikael
  • Rasmus
  • Søren
  • Maria

 

Vil du også være med til at udvikle på medlemssystemet?

Vil du også bidrage til udviklingen af medlemssystemet, så hop endelig ind i kanalen på slack i  #medlemssystem_dev og skriv en kommentar herom.

Der programmeres i Django (Python) primært, men der er også en del opgaver at tage hul på med HTML.