Søg
Close this search box.

Coding Pirates´ 10 års fødselsdagsreception blev afholdt i smukke rammer hos Dansk IT

Af Nikita Hald Sørensen︱ 06/03-2024

Onsdag d. 28 februar inviterede Coding Pirates gode venner, samarbejdspartnere, sponsorer, folkevalgte og frivillige til fødselsdagsreception med bobler og smukke fødselsdagskager fra Leckerbaer. Generalsekretær Louise Overgaard bød alle velkommen til en festlig dag, hvor vi sammen markerede, at Coding Pirates har skabt leg, kreativitet og teknologiforståelse for børn i hele landet gennem et helt årti.

Jeanette Hartz og Hans Ravnkjær Larsen fra Dansk IT ønskede Coding Pirates stort tillykke med dagen, og udtrykte vigtigheden i, at Coding Pirates er med til at styrke teknologiforståelsen i Danmark.
 “Coding Pirates er et godt eksempel på et godt foreningsliv i Danmark, og selvom vi befinder os i forskellige ender af spektret, så er vi afhængige af hinanden. Vores indsatsområde er bl.a. digitale kompetencer, fordi vi oplever, at mange borgere bliver sat af derude”, fortalte Jeanette Hartz.

Coding Pirates gode arbejde er netop, at vi sikrer, at vores fremtidige voksne har en god forståelse for det digitale og teknologiske, og derfor skal vi hjælpe hinanden.    

Co-founder af Coding Pirates, Martin Exner, deltog også og tog gæsterne ned af memory lane. Han beskrev en vild tid, hvor han rejste fra den ene ende af landet og tilbage igen, fordi de konstant startede nye klubber op. Han fortalte om dengang DR Ultra forsøgte at stjæle Coding Pirates Game Jam, og om sit eget savn om viden og leg med teknologier i sin barndom, hvilket blev katalysatoren for at skabe Coding Pirates.

I pausen skulle der smages på de flotte kager, bladres i Coding Pirates jubilæumsmagasin og netværkes, inden det var tid til næstformand Lis Zacho tog ordet. 

Lis Zacho holdt en flot fødselsdagstale med fokus på et fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder, teknologiforståelse i folkeskolen (en trist historie, hvis du spørger Lis), og en fremtid, der kun vil byde på endnu mere digitalisering og teknologi. Hun afsluttede sin tale med ordene: “Teknologiforståelse har zig zagget, men Coding Pirates består”.

Du kan læse hele hendes tale her

Herefter skulle alle dreje hovederne til siden, hvor kodepiraterne Alina og Katrine sad ved et bord fyldt med teknologi. Sammen med kaptajn Jørgen Kragh Jakobsen fra Furesø viste de et spændende projekt frem. De havde bygget en hulahopring med lys i. I samarbejde med Loop Fitness Center havde de udviklet hulahopringen således, at lyset langsomt “talte” op til 45 sekunder før den startede forfra. Ideen bag projektet tager udgangspunkt i Loop cirkeltræning, hvor der efter 45 sekunder lyder en klokke, og den udøvende går videre til næste maskine.
 “Men hvad nu, hvis man ikke kan høre, fordi man er gammel eller har musik i ørene?”, spørger Jørgen Kragh Jakobsen retorisk ud i rummet.
 “Ja, så kan man i stedet orientere sig på hulahopringen, som eksempelvis kan hænge på væggen”, forklarede han. 

Han fortalte også, hvordan de arbejdede med idéudvikling ude i klubben, hvordan de afprøvede nogle rør som ikke virkede, fordi de knækkede, da de skulle bøjes, og hvordan andre ikke var gennemsigtige nok til, at de kunne se lyset inde i røret. På den måde opstod der hele tiden nye ideer og forsøg.

Som afslutning på dagen talte generalsekretær Louise Overgaard ind i en fremtid, hvor Coding Pirates stadig har sin berettigelse. Teknologiforståelse er også vigtig i fremtiden, og vi har brug for fællesskaber, plads til leg og eksperimenteren, understreger hun og tilføjer: “Et sted, hvor vi kan skabe noget”. Og det kan man i Coding Pirates.

Corona har ændret folks måde at være frivillig på, og Coding Pirates skal finde nye veje til, hvordan vi finder og fastholder vores frivillige. En opgave, der gælder for de fleste frivillige organisationer, fortæller Louise Overgaard. Desuden er det svært at finansiere, og Coding Pirates mission kræver faste medarbejdere. Derfor håber vi stadig på, at vi kan få en finanslovsbevilling samt skabe stærke økonomiske samarbejder med erhvervslivet i fremtiden. 

Louise Overgaard afsluttede med at takke alle, der var kommet for at fejre Coding Pirates hos Dansk IT og takkede alle, der har været en del af Coding Pirates’ første ti år. Coding Pirates ser ind i ti nye år med mere it-kreativitet mellem børn og børn, børn og voksne og voksne og voksne imellem. Skal du være med?