Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Sune Nilausen

Af Maria Scheel-Lonsdale︱ 10/03-2023

Artikel og interview skrevet af Maria Scheel-Lonsdale

Sune Nilausen er en af Coding Pirates mange ildsjæle, der brænder for det han laver og det er med til at inspirerer andre. Sune har siden 2015 været en aktiv og ihærdig frivillig i Coding Pirates, med mange forskellige roller gennem årene, og samtidig været en stor del af vidensdelingen på vores fora, Slack, til stor glæde for mange.

Foto credit: Birgitte Schmidt – Fejring af Kahyttens åbningsaften

Mødet med Coding Pirates

Hvordan hørte du om Coding Pirates og hvad fik dig til at blive frivillig?

I efteråret 2015, gik jeg på Datalogi på Aalborg Universitet og der hørte jeg om en aften hvor der ville blive serveret pizza og man kunne høre om et par frivillige muligheder indenfor programmering. Coding Pirates ville starte en afdeling lige om hjørnet. fra hvor jeg boede og studerede, så det var meget ligetil at bruge et par timer på at være social, lære og undervise om kode.

Sune Nilausen

Hvis man har været forbi eller er aktiv på slack, har man sikkert stiftet bekendtskab med Sune, her beriger han nemlig med vidensdeling og sparring til fællesskabet. Sune har bidraget på mange måder til Coding Pirates, med hans vidensdeling, erfaring og engagement, har han været en stor del af fællesskabet. Han har været frivillig i Carlsberg afdelingen, Kaptajn for Kahytten der åbnede dørene i 2020 og kørte spor primært for de unge. Han har siddet som sekretær i Hovedbestyrelsen i 2019, bidraget med indholdet på vores Piratskib og deltaget ved flere events rundt omkring i Coding Pirates. Sune valgte i 2019 at stille op til Københavnerbestyrelsen, her blev han valgt ind og har efterfølgende bidraget både som Formand, medlem og kasserer i bestyrelsen i nogle år. Sune er en fantastisk entusiastisk frivillig der med sit gå-på-mod, imødekommenhed og engagement bidrager hvor end han kan i Coding Pirates.

Har du altid vidst at du ville arbejde inde for IT/Teknologi?

Ikke rigtigt, men jeg har altid endt med at gå videre indenfor IT. I 00erne udviklede computere og spil sig vildt meget, men der var meget lidt information i skolesystemet. Jeg vidste at computere var spændende, men anede ikke hvordan jeg skulle komme i gang. I dag er der vildt mange foretagende der kan lære dig at kode, og jeg ville ønske der var noget lignende Coding Pirates dengang.

Er der noget fra dit arbejde, som du har kunne tage med når du har haft klubaften?

Mit arbejde er at bygge en læringsplatform(advokurser.dk og revikurser.dk) som en webapp. Mange unge er også interesseret i at bygge hjemmesider, så alt om HTML, CSS og JavaScript er selvfølgelig noget jeg kan give videre. Derudover bruger vi også kodesproget Ruby, som kan bruges til musikprogrammering i Sonic Pi. På samme tid er jeg også blevet dygtigere til mit arbejde, da jeg sammen med børnene bliver øvet i at lave læselig og enkelt kode.

Bestyrelsesarbejde

Foto credit: Birgitte Schmidt – Fejring af Kahyttens åbningsaften

Hvad fik dig til at gå ind i bestyrelsesarbejdet?

Jeg kom ind i Københavns og landsforeningens bestyrelser, da der var mangel på bestyrelsesmedlemmer. Det var en spændende mulighed for at hjælpe til i de øvre lag og få noget erfaring og netværk. Jeg var også nysgerrig på de store projekter der var i gang i Hovedbestyrelsen, og at kunne repræsentere og vejlede med min profil og erfaring som ung softwareudvikler bosat i København.

“Sune er bare en guttermand, gennem vores tid sammen i Københavnerbestyrelsen brillerede han først som formand og siden som kasserer, gennem sine smarte teknisk skills lavede han smarte systemer til både børneattester, frivillige og økonomi.”

– Benjamin Rotendahl, Frivillig i DIKU afdelingen

Eventfrivillig

Man kan være event-frivillig på mange måder, alt efter rammerne for eventet. Sune har haft deltaget ved Børne IT-Konferencen, hvor han har afholdt workshop for deltagerne. Han har deltaget i Game Jams, som en af de mange hænder der bidrager med viden og kompetencer for at støtte, vejlede og guide grupperne gennem udfordringer i deres udvikling af spillene. Det kan også være man, som Sune, har kompetencer der hjælper andre frivillige, og derfor kan bidrage med workshops til inspirationsdage for frivillige på tværs af afdelinger.

Hvad får dig til at deltage ved events?

Det er hyggeligt at møde nye mennesker og prøve nye ting. Events får mig væk fra de monotone rutiner og ud til noget spændende. Hvis det ikke var fedt alligevel, så er det jo kortvarigt. Det er også en mindre forpligtigelse end at binde sig til at møde op den samme ugedag, 14 uger ad gangen. Så hvis man har travlt og er usikker på hvornår man kan hjælpe, er der mange mindre events der er faste eller ad hoc. Hvis man er med til fast klubaften, tager man en masse inspiration og forbindelser med hjem til at gøre klublivet mere spændende. Jeg vil klart anbefale det til alle der er nuværende, tidligere, eller overvejer at blive en del af Coding Pirates.

Foto Credit: Maria Scheel-Lonsdale – Game Jam 2022, frivillige

Skills og Hobbyer

Sune har en bred palette af kompetencer, han gør brug af i Coding Pirates. Evner han også har været med til at videreformidle i form af workshops for frivillige, til inspiration på slack og som bidrag på Piratskibet, hvor han har stået for indholdet af undervisningsmaterialerne på platformen.

Hvad er dine Hobbyer? Er det nogle du også kan lave når du er til Coding Pirates klubaftener?

Jeg bruger meget af min fritid på at spille musik, brætspil eller bygge computerspil. Man kan lave programmere musik i Sonic Pi og øge sin forståelse for musikteori, og elektronisk musik. Computerspil er selvfølgelig også noget næsten alle unge er vilde med, så alle erfaringer derfra kan bruges. Det gør det også meget nemt at relatere til hvad mange af børnene vil, eller snakke om hvad vi spiller for tiden.

Presenting Coding Pirates Piratskibet

Piratskibet er en online tech læringsportal for unge. Det er der piraterne skal gå ind for at udvikle deres tekniske kompetencer, eller finde ud af hvad der foregår i Coding Pirates og den tekniske verden. Ligesom vi har codingpirates.dk til voksne, forældre og frivillige.

Hvordan er du kommet i gang med at bidrage til Coding Pirates Piratskibet? Hvad kræver det?

Jeg syntes der manglede en læringsportal, for unge over hele landet, uanset om de er i en klub eller ej. Et sted hvor de kan lære at kode, eller andet teknisk, gratis på dansk. Alt for meget er for voksne eller på engelsk. De fleste er for unge til at oprette en konto, email eller lave indhold. På samme tid er de ramt af reklamer, eller får deres persondata hugget og solgt. Jeg synes det er en spændende udfordring som er værd at bygge og udvikle i Coding Pirates, for der er ingen andre der vil. Børnene vil i sidste ende, som medlemmer, eje portalen. Derudover vil jeg også gerne dele mine bedste læringsforløb i video og tekst, så det kan deles ud til andre klubber og børn.

For at hjælpe til, skal man egentlig bare have lyst til at lave læringsindhold i form af videoer eller tekstvejledninger der handler om kodning, digitale værktøjer eller andet teknisk. Det kan være noget du har haft success til en klubaften. Man kan også skrive artikler for børn om technyheder, eller man kan designe, strukturere og udvikle selve platformen.

Hvordan har det været at bidrage til Coding Pirates Piratskibet?

Det har været en meget udfordrende men lærerig oplevelse. Indtil videre har det været meget svært at projektstyre og finde ud af hvad Piratskibet skulle fokusere på, for at give mest muligt værdi. Men her mange år efter start, er vi stadig sikre på at missionen er vigtig, og af alle fejl får vi erfaring og kan rette det til at blive bedre.

“Sune er nødvendig for Piratskibet. Han er dygtig, vidende og virkelig teknisk klog. Han ved alt om, hvad der sker inde bag skærmen. Han er god at arbejde sammen med og tålmodig, når man spørger ind til nogle af de tekniske begreber han jonglerer med.”

– Lis Zacho, Frivillig på Frederiksberg, Næstformand i Hovedbestyrelsen

Engagementet og entusiasmen

Om Sune Nilausen

Der er masser af områder man kan bidrage med eller udvikle på i Coding Pirates. Sune har flair for bidrage med hans kompetencer for at løfte, hvor der er behov. Han er en stor drivkraft når det kommer til Coding Pirates.

  • Uddannelse: cand. scient. Datalogi
  • Alder: 31
  • Bor: København
  • Frivillig i Coding Pirates 
  • Interesser: Guitar, Klaver, VR, Brætspil, Spil og webudvikling.