Søg
Close this search box.

I Skanderborg får børn i alderen 7-17 år rig mulighed for at lære om it-kreativitet, kodning og nye teknologier, når en lokal afdeling af Coding Pirates slår dørene op i efteråret.

Foto: Hans Klysner
Foto: Hans Klysner

 

Som et resultat af et bredt lokalt samarbejde slår Coding Pirates dørene op for den 17. lokale afdeling af kodeforeningen i Skanderborg i efteråret. Coding Pirates Skanderborg søger nu frivillige, og interesserede børn er allerede begyndt at melde sig.

Coding Pirates er en forening, der siden begyndelsen i 2014 har lavet workshops for børn og unge om it-kreativitet, designprocesser og læring om nye teknologier. Børnene og de frivillige leger, bygger og lærer med teknologier og på den måde får børnene et andet kendskab til teknologien.

Torsdag den 27. august vil der være et arrangement på Kamstrup, hvor interesserede frivillige og interesserede børn kan komme og få en snak med Coding Pirates. Det bliver muligt at prøve nogle teknologier og møde partnerne bag Coding Pirates Skanderborg.

Bredt samarbejde med lokale kræfter

De nye initiativer for at fremme børns teknologiforståelse og it-kreativitet i Skanderborg sker på baggrund af et bredt samarbejde mellem det lokale erhvervsliv, institutioner i byen og kodeforeningen.

“Ungdomsskolen vil gerne bidrage til at fremme it-iværksættermiljøer blandt unge mennesker. Det er vores fornemmeste opgave at skabe platforme for undervisning i fag og kundskaber, der ligger ud over de traditionelle skolefag og samtidig være med til at understøtte kreativitet og tænkning ud af boksen. Derfor deltager vi i Coding Pirates,” udtaler afdelingsleder Frank Oxholm Jensen fra Skanderborg Ungdomsskole.

Skanderborg Ungdomsskole sætter rammerne til kode-aftenerne, mens virksomhederne Kamstrup, Dansk IngeniørService og også kommunens erhvervsråd, ErhvervSkanderborg støtter op om projektet, og medvirker til, at børn og unge får øjnene op for de naturvidenskabelige fag og kan tænde gnisten på en legende og kreative måde. Direktør Michael Gadeberg fra Dansk IngeniørService (DIS) udtaler:

“Vi er rigtige glade for, at vi kunne bidrage til et initiativ som Coding Pirates i Skanderborg. Hos DIS brænder vi for teknik, og vi vil derfor rigtig gerne støtte ligesindede ildsjæle, der ønsker at øge interessen for IT og teknologi hos lokale børn og unge. Vi ser frem til at se initiativet vokse i lokalområdet og glæder os til at være med til at udfordre og inspirere børn og unge i Coding Pirates til en spændende fremtid inden for teknologisk udvikling.”

I ErhvervSkanderborg er de også meget opmærksomme på, at der i fremtiden bliver mangel på unge med en teknisk og naturvidenskabelig uddannelse.

“ErhvervSkanderborg vil gerne medvirke til at trække Coding Pirates til Skanderborg, da vi har et rigtigt stærkt hold af virksomheder, der bruger mange Ingeniør- og IT kompetencer. Det er afgørende, at virksomhederne kan blive ved med at få dygtige og kompetente medarbejdere. Kan vi præge nogle af de unge mennesker i retning af disse brancher, er vi et skridt på vej i den rigtige retning,” fortæller Erhvervschef Marianne Kristensen fra ErhvervSkanderborg.

Skaber grobund for lokale netværk

Interessen for at lave en lokalafdeling af kodeforeningen i Skanderborg har været stor fra flere fronter, og det er ofte kombinationen af samarbejdspartnere fra flere forskellige områder, der kan bidrage til at styrke de lokale netværk.

“Kamstrup er afhængig af veluddannede og dygtige medarbejdere inden for disse områder, og vi vil derfor gerne støtte op om et projekt, som kan skabe interesse for teknik og IT. Sådan et projekt er Coding Pirates netop, og hvis vi kan bidrage med at få det til Skanderborg og dermed interagere lokalt, så er det helt fantastisk,” fortæller Michael Stubbe, Vice president of HR i Kamstrup.

Coding Pirates ser en klar fordel i at kunne samle forskellige lokale foreninger, institutioner og erhvervsliv omkring projektet, der også kan skabe nye netværk i byen. Det øger også mulighederne for at finde lokale frivillige, der har lyst til at arbejde med børns it-kreativitet i fritiden, fortæller koordinator og bestyrelsesmedlem Louise Overgaard fra Coding Pirates:

“De mange forskellige partnere er med til at gøre en fælles indsats for at fremme it-kreativiteten i lokalsamfundene. I Skanderborg har interessen har været rigtig stor fra mange forskellige steder, og det glæder os. Det styrker Coding Pirates både lokalt og nationalt, når stærke samarbejdspartnere støtter op om os, og lokalt får vi her i Skanderborg en rigtig god mulighed for at komme godt fra start” fortæller hun.

Læs mere: