Mandag d. 1. oktober inviterede Coding Pirates Solrød kodepirater på besøg hos InQvation, hvor de skulle ud og prøve kræfter med teknologi i den virkelige verden.

 

 

Hvad får man ud af at være nysgerrig på teknologi? Det var blot et af de spørgsmål, som kodepiraterne fra Solrød blev klogere på, da de besøgte tech og innovations virksomheden InQvation.

På virksomhedsbesøget var der mulighed for, at kodepiraterne kunne få ‘hands on’ oplevelser med nogle af de projekter, som udviklerne hos inQvation arbejder på lige nu. De kunne blandt andet få et indblik i måleinstrumenter til luft/klima i klasseværelser, en satellit til søfart og en chip til verdens førende kameraer.

Derudover var der også oplæg fra 3 nøgleudviklere – herunder en programmør, en ingeniør og softwareudvikler, som kunne fortælle om deres hverdag med udvikling af teknologi.

Hvorfor InQvation

Hos Coding Pirates Solrød lægger man stort vægt på, at de almindelig klubaftener bliver kombineret med andre aktiviteter, hvor virksomhedsbesøg vægter højt:

“I bestyrelsen i Coding Pirates Solrød har vi en målsætning om, at komme mere ud af huset og se hvad kodning kan bruges til ude i virkeligheden. Besøget hos inQvation var en oplagt mulighed.” fortæller Kim Sunesen fra Coding Pirates Solrød.

Selve besøget hos inQvation kom i stand gennem en personlig relation til Innovationsdirektør Birger Hauge.

Hvem er inQvation?

InQvation er en hybrid virksomhed bestående af et innovativt tech hub og en inkubator for spændende tech start-ups. Ud over at tilbyde et unikt IoT fællesskab, investere inQvation også aktivt i start-ups inden for IoT, Machine Learning og Big Data med det formål at gøre Danmark til en iværksætter nation. Læs mere om inQvation på www.inqvation.dk/om-inqvation/.

 

Coding Pirates Solrød

  • Stiftet i 2016
  • Klubaften hver mandag fra kl. 17-19 på Solrød Bibliotek
  • Solrøds kodepirater er mellem 12-17 år
  • Kodepiraterne prøver kræfter med spil i Unity, udvikling af LEGO Mindstorm robotter og at bygge eget ur (IoT).