Skanderborg-afdelingen mangler frivillige for at gennemføre denne sæson og holder informationsmøde den 25. januar. Kom og udvid din horisont omkring teknologier og arbejdet med børn og unge i byen.

Foto: Benjamin Pomerleau

“Jeg får mulighed for at lege med teknologi sammen med børn og de andre frivillige, som deler samme interesse,” fortæller Thomas Martin Klinge, der er frivillig i Coding Pirates Skanderborg.

Afdelingen i Jylland har haft en god sæson med 15 piratbørn, som har leget, arbejdet og lært en masse om teknologier som Arduino, Mindstorms og Scratch, men også om robotten Sparki.

“Senest har vi arbejdet med Arduino-platformen som giver mulighed for at lege med elektroniske komponenter som lysdioder, knapper og motorer. Vi har blandt andet lavet et spil, hvor det gælder om at trykke en knap først når der afspilles en lyd. En lampe lyser ved den, som vinder. Vi har også arbejdet med programmering af en lille robot, som hedder Sparki,” fortæller han og pointerer:

“Det er vigtigt, at børn lærer at forstå den verden, vi lever i. Det er en verden, hvor mere og mere bliver digitalt. Når man som jeg til dagligt arbejder med IT og robotteknologi, så synes jeg, at det er oplagt at dele ud af denne viden.”

Alle kan være med i Coding Pirates

Det vigtigste i Coding Pirates-foreningerne er engagementet og frivilligheden i de mange afdelinger på landsplan. Derfor er det også essentielt, at Skanderborg-afdelingen får skaffet nok nye frivillige til at holde dampen oppe på afdelingen.

“Lige nu er vi usikre på om vi kommer i gang igen, da vi pt. er meget få frivillige. Til gengæld har vi i øjeblikket en venteliste på 20 børn, som vi naturligvis gerne vil give en god oplevelse. Det vi mangler mest er frivillige ildsjæle, der kan bidrage med deres tid og noget drive,” fortæller Søren Kruse Pedersen, som er formand i Coding Pirates Skanderborg.

De frivillige i Coding Pirates består generelt af mange forskellige fagligheder, som tæller bl.a. ingeniørere, lærere, programmørere, journalister og strengt taget alle, der har interesse for teknologi og for at lære fra sig. Læs mere om at være frivillig

“Det behøver ikke at tage så meget af din tid, og det er bedre at hjælpe lidt til end slet ikke,” supplerer frivillig Thomas Martin Klinge og fortsætter:

“Du behøver ikke at være ingeniør eller datalog for at være frivillig. Bare du har interesse for teknologier og har lyst. Du kan I meget høj grad selv være med til at definere, hvad du vil bidrage med.”

Coding Pirates Skanderborg holder et informationsmøde den 25. januar kl. 16.30 på Finlandsvej 5, 8660 Skanderborg, hvor du kan komme og høre mere om arbejdet med børn og teknologier i foreningen.