Gennem teknologi, mediefortællinger og en lille smule opfindsomhed skal små og store kodepirater skabe en fremtidsø i andet kvartal af Coding Pirates 2015 på CUDiM i Aarhus.

Fremtidsø i Vejle

“Tænk hvis du kunne være med til at bestemme, opbygge, konstruere og kode verden som du drømmer om den! Hvordan ville den verden og den fremtid så se ud? Hvad skulle der være i verden og hvordan skulle det fungere?” lyder oplægget til den anden sæson af Coding Pirates på CUDiM i Aarhus.

Ved hjælp af forskellige teknologier, medier og materialer skal børnene i kodeklubben giver deres bud på hvad den fælles ø skal indeholde. De forskellige workshops arbejder med alt fra LEGO Mindstorms, Makey Makey og 3D Printere, men også mere håndgribelige materialer og god fantasi til at skabe en fælles fortælling.

Rikke Toft Nørgård, der til daglig forsker i børn og computerspil, teknologier og design på Aarhus Universitet, er afdelingsleder af Coding Pirates CUDiM.

“Den første gang bygger vi øen sammen og snakker om, hvad der skal foregå på den, vi bliver introduceret til teknologierne og vores workshops tema og vi idegenererer omkring fremtidsøen,” fortæller hun om forløbet for den anden sæson, og fortsætter:

“Vi vil løbende lave nogle små minifilm til Youtube, som vi den sidste gang laver vi en fælles film og fortælling om vores konstruktioner og fremtidsøen som bliver til en lækker lille film, der kommer på Youtube, og som vi har en sej filmmand til at hjælpe til med at gøre fantastisk.”

Rikke Toft Nørgård vil være kaptajn og fortælle om den samlede ide, når alle workshops går i gang den 18. marts.