I Coding Pirates følger vi fortsat myndighedernes retningslinjer, og vi holder skarpt øje med de retningslinjer, der kommer for fase 3 i juni. I denne artikel kan du som frivillig blive opdateret på de kommende retningslinjer samt tanker for genåbningen i efteråret.

Sundhedsstyrelsens 5 gode råd for at beskytte dig selv og andre mod smitte.

I løbet af de seneste uger har Sekretariatet været i kontakt med formændene fra  lokalforeninger i hele landet. Vi ønsker derfor at give en samlet opdatering på, hvordan det går i Coding Pirates rundt omkring i landet under corona-karantænen. 

Enkelte foreninger kører stadig med online tiltag på bl.a. Discord, Whereby, Microsoft Teams og andre platforme, mens langt de fleste foreninger har lukket ned for alle aktiviteter i forårssæsonen og venter med at åbne til efterårssæsonen.

Vi gør opmærksom på, at der stadig er liv i vores Twitch-stream engang imellem, og at Piratskibet i øjeblikket benyttes af mere end 300 brugere. Derudover har vi startet et samarbejde op med Viborg Bibliotek, hvor de deler videoerne fra Kodehavet og generelt vil benytte Piratskibet som platform for deres aktiviteter. Slagelse Bibliotek har ligeledes udtrykt interesse. Vi håber, at dette kan sprede sig og i kraft af, at vi kan se, at mange af jer holder jeres klubaktiviteter på biblioteker, så skal I være velkomne til at række ud til Sekretariatet, hvis Piratskibet er interessant for jeres bibliotek. 

Indendørs foreningsaktiviteter åbnes i fase 3

Der begynder stille og roligt at blive åbnet for foreningslivet. I statens fase 3, som er gældende fra den 8. juni, bliver det igen muligt for foreninger at afholde indendørsaktiviteter. De specifikke retningslinjer er endnu under udarbejdelse, men vi ved allerede nu følgende:

  • Der kommer en maksimal grænse for antallet af personer, der må forsamles – det bliver højst sandsynligt 30-50 personer (det fastsættes endeligt op til den 8. juni)
  • Afstandskravet på 1 meter skal overholdes
  • Hvis man er syg eller føler sig dårlig tilpas, skal man blive hjemme – både børn og voksne

På Sekretariatet er vi klar over, at langt de fleste af jer først forventer at åbne for klubaftenerne til efteråret, samt at situationen kan se væsentlig anderledes ud, når vi kommer til perioden fra august og fremefter. Men hvis I ønsker at afholde et arrangement inden efteråret (flere af jer har nævnt muligheden for et afsluttende frivillig-arrangement eller et fælles arrangement for børn og frivillige), og I har spørgsmål til, hvordan I kan afvikle dette på sikker vis, så ræk ud til Sekretariatet, som vil give råd og vejledning i takt med at myndighedernes retningslinjer bliver klarlagt. 

Genåbning til efterårssæsonen

Når vi kommer til efteråret, skal I forvente at gå i dialog med de lokationer, I afholder jeres klubaftener hos – f.eks. biblioteker, kulturhuse og skoler. De kan have forskellige krav til øget rengøring, afspritning, afstand og andre parametre, som I skal have styr på, så vi sikrer en god afvikling af klubaftenerne for alle parter. Vi anbefaler ikke, at I starter dialogen nu, da det kan vise sig at være spildt arbejde i forhold til de retningslinjer, der måtte gælde til efteråret. 

I kan dog altid tage kontakt til Sekretariatet, som vil hjælpe med generelle råd og vejledninger, men det er vigtigt, at I starter dialogen med jeres lokationer, når vi nærmer os sæsonstart.

Afslutningsvis har der været mange foreninger, der har nævnt, hvor meget de savner de fysiske klubaftener og alle deres pirater. Det understreger, hvor vigtigt mødet mellem børn og frivillige faktisk er for os som forening. Men vi håber, I hænger i, og at vi kan vende tilbage med fornyet energi til efteråret. På Sekretariatet glæder vi os til at hjælpe jer alle godt i gang igen, og vi kan høre på jer, at I også glæder jer til at komme ud og fortsætte det gode og savnede foreningsliv.