Peter Bøgely tog sagen i egen hånd, da han som tilflytter til en ny by ikke længere havde en Coding Pirates-afdeling i nærheden. Han ville gerne fortsat kunne tilbyde sin søn at være pirat, og derfor stiftede han Coding Pirates Korsør.

Foto: Natacha Kjærulf Otto Larsen

Egentlig startede Peter Bøgely som frivillig i Coding Pirates Hvidovre, fordi hans søn Oscar stod på venteliste. Han havde undersøgt, at Oscar kunne komme uden om ventelisten, hvis han selv meldte sig som frivillig. Men udover at være far til Oscar, havde Peter også en baggrund, der var oplagt at udnytte som frivillig i Coding Pirates.

Peter Bøgely er uddannet ingeniør, og han har stor erfaring og interesse for 3D-teknologi – ja, så meget at han lever af det. Han ejer 3D-virksomheden RepRap.me, som sælger udstyr til 3D-printere og designs. Han lavede derfor – til piraternes store begejstring – en robot-workshop.

Men da Peter og resten af familien Bøgely sidste år skulle flytte til Korsør, blev der alt for langt til Coding Pirates i Hvidovre. De var dog enige om, at de ikke var klar til at give slip på Coding Pirates, og de så sig derfor om efter en afdeling i deres nye by. Det eneste problem var dog, at den nærmest afdeling lå i Sorø:

– Jeg ville rigtig gerne holde fast i Coding Pirates. Men den nærmeste afdeling, som i øvrigt var den eneste i Vestsjælland, lå i Sorø, som ligger 20 kilometer væk. Jeg besluttede mig for, at Sorø ikke skulle være den eneste afdeling i Vestsjælland, fortæller Peter Bøgely.

En ny Coding Pirates-forening så dagens lys

Som selvstændig og iværksætter faldt det Peter naturligt at tage initiativ til at oprette en ny lokalforening i Korsør. Som tilflytter havde han ikke et netværk i Korsør, men på trods af det fandt han alligevel fire frivillige, som ville med ombord. Han tog kontakt til sekretariatet i Coding Pirates og begyndte derefter at lede efter lokaler.

For at tiltrække frivillige og børn til den kommende forening oprettede han en side på Facebook, og derudover blev han interviewet af både lokalradio og P4.

Peter Bøgelys indsats havde båret frugt, da han blev mødt af flere nye ansigter til den stiftende generalforsamling.
Foto: Natacha Kjærulf Otto Larsen

– Til den stiftende generalforsamling den 30. januar dukkede der flere frivillige op, og vi kunne dermed stifte bestyrelsen. Indtil videre er vi 7 frivillige, og der er 8 børn tilmeldt. Vi håber, at vi kan sprede budskabet endnu mere inden sæsonstarten den 6. marts, fortæller Peter Bøgely.

Peter Bøgely havde forud for generalforsamlingen taget kontakt til Korsør Kulturhus, og her fik han en aftale i hus om at afholde klubaftenerne i et lokale hos dem. Det var også her, at generalforsamlingen fandt sted.

Peter Bøgely understreger desuden, at de – nu hvor de er blevet en forening – nemmere kan ansøge kommunen om lokaler og midler. Så hvis de på sigt mangler plads, kan de nu med kommunens hjælp finde et større sted i Korsør.

Musikproduktion og YouTube-videoer

Når man spørger Peter Bøgely, hvad hans vision for den nye forening er, så er budskabet meget klart; Visionen er at skabe et sted for hans søn og andre med samme interesse, hvor de kan have det sjovt med programmering og teknologi. Derudover er det vigtigt for Peter, ikke at lave en fuld plan for klubaftenerne til at starte med:

– Jeg vil gerne spørge de børn, der dukker op til klubaftenerne, hvad de kunne tænke sig at lave. Hvad deres ønsker og drømme er. Min søn Oscar vil f.eks. gerne lære noget om at producere musik og redigere film til YouTube, så det skal vi helt sikkert lege med.

Peter Bøgely glæder sig til at komme i gang, og så er han glad for at kunne give sin søn muligheden for at gå til Coding Pirates i deres nye hjemby.

Vil du være frivillig i Korsør?

Som frivillig i  Coding Pirates Korsør kan du blandt andet være med til at afholde klubaftenerne, der afholdes én gang om ugen. Men der er også mange andre opgaver til arrangementer og andre klubaktiviteter, og du kan være frivillig på mange måder. Der stilles ingen krav til dine IT-færdigheder, så du skal ikke holde dig tilbage. 
Kontakt Peter Bøgely på mail: [email protected].

Kom med til opstarten af Coding Pirates Korsør onsdag den 6. marts kl. 17.00-19.00 i Korsør Kulturhus.