Pirater holder aldrig heeelt ferie. Der skal bygges nye skibe og udforskes nye verdenshave, og kodepiraterne i Coding Pirates skal eksperimentere med nye IT-kreative opfindelser til fremtidige togter. Vi har samlet alle sommerferieaktiviteterne for piraterne i sommerlandet.

København

SonicPi Hackathon

Dato og tid: Søndag den 19. juli kl. 12.00-16.00

Sted: Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4, 1758 København

Beskrivelse: Vi holder SonicPi-hackathon den 19. juli, hvor man kan komme og lave sin egen musik ved hjælp af computerkode! Du kan læse mere om SonicPi på ‘sonic-pi.net‘ – så er du helt klar!

Vi sørger for snacks og drikke, men ikke for et frokostmåltid.

Det er et krav(!), at man har høretelefoner og har installeret SonicPi-programmet hjemmefra; til dette kommer en vejledning med e-mail ugen før.
Du skal selvfølgelig også have egen computer.

Aldersgruppe: 12-15 år

Kontakt os evt. på [email protected]

Roskilde

Lav dit eget computerspil

Dato og tid:

Workshop 1: Mandag den 13. juli og tirsdag den 14. juli – begge dage kl. 10.00-16.00
Workshop 2: Onsdag den 15. juli og fredag den 17. juli – begge dage kl. 10.00-16.00

Sted: Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, 4000Roskilde

Beskrivelse: Lav dit eget computerspil med Coding Pirates Roskilde. I to dage koder vi i “Scratch” og laver blandt andet spil med dinoer og pirater.

Du skal selv have computer og mus med og skal i forvejen have oprettet en profil på scratch.mit.edu. Er du under 13 år, skal du ifølge Scratch’s retningslinjer få dine forældre til at oprette en profil med deres mailadresse. Vi har få computere, der kan lånes. Send en mail til [email protected], hvis du skal låne en computer. Husk madpakke. OBS: Du tilmelder dig en todages workshop.

Aldersgruppe: 9 til 13 år

Tingbjerg

Feriecamp med Coding Pirates Tingbjerg

Workshop 1: Lav dit eget computerspil med Scratch eller en app med Appinventor

Mandag den 27. juli kl. 10.00-13.00
Torsdag den 30. juli kl. 10.00-13.o0

Workshop 2: Byg et robotdyr

Mandag den 3. august kl. 10.00-13.00
Torsdag den 8. august kl. 10.00-13.00

Sted: Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus, Skolesiden 4, 2700Brønshøj

Aldersgruppe: 9 til 13 år

Aarhus

Kids City Lab

Dato og tid: Alle hverdage fra uge 29 til og med uge 32 kl. 10.00-14.00

Sted: Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Beskrivelse: Havnen i Aarhus indtages af Kids City Lab, som er et sommerferietilbud til børn i alderen fra 6 -17 år, som gerne vil lære om teknologi. Her vil der være mulighed for at prøve kræfter med simpel kodning, IoT-sensorer, leg med kædereaktioner, 3D-print, droner og robotter. Prøv kodning med hele kroppen, lav din egen elektroniske musik eller slap af, mens du læser en e-bog eller lytter til en lydbog. Du kan føre dine kreative idéer ud i livet, og se dine tegninger komme til live med 3D-print. Her vil være lege, spil og konkurrencer, der kombinerer teknologi med bevægelse. 

Coding Pirates er bl.a. repræsenteret ved Coding Pirates Hinnerup og Coding Pirates GameDev. Se nedenstående to arrangementer: “Cardboard Space Mission” og “Byg din egen kontroller”.

Kids City Lab: Cardboard Space Mission – en tur i rummet med pap, lim og blinkede lys

Dato og tid:
Mandag den 13. juli kl. 10.00-14.00
Torsdag den 30. juli kl. 10.00-14.00
Fredag den 31. juli kl. 10.00-14.00

Sted: Kids City Lab på Havnepladsen Nord

Beskrivelse: Trænger du til en tur i rummet og kan du ikke vente, til du bliver voksen? Så kom og lav dit eget rumudstyr og tag af sted med det samme. Er du god med en saks og en limpistol, så ligger vejen til den internationale rumstation åben for dig. Du kan bygge en lille raket og lave dit eget missions-logo og blive fotograferet med det ude i rummet. Workshoppen er en blanding af fortællinger om rum-missioner, leg og kreativ udfoldelse med hobbymaterialer og enkle elektronik-komponenter.

Dette er en drop-in-workshop, hvor deltagere kan støde til workshoppen og vælge mellem de aktiviteter, der tilbydes.

Aldersgruppe: 7-12 år

Arrangeret af: Kristian Stokholm, der er afdelingskaptajn og frivillig i Coding Pirates Hinnerup

Kids City Lab – Byg din egen kontroller

Dato og tid: Torsdag den 16. juli kl. 10.00-14.00

Sted: Kids City Lab Havnepladsen Nord

Beskrivelse: Aktiviteten går ud på at man får lov til at bygge sin helt egen specielle og unikke kontroller til et spil. Kontrolleren kan være lavet af alt fra vand til pap til løst-sammensatte-genstande. Workshoppen er delt op i to dele, som løber samtidigt og sammen med hinanden. Den store del af workshoppen går ud på, at man kan komme og være med til at lave sin egen ’custom’ controller, som derefter kan prøves af på et simpelt browserspil. Den anden del af workshoppen er for de børn der tilmelder sig, her skal man først lave sin egen controller (eller idé til dette) og derefter lave et simpelt spil der passer til controlleren – der er simpelthen gået omvendtsdag i spilbyggeriet.

De børn som er tilmeldte på forhånd vil dermed få mulighed for at lave deres eget lille spil i scratch, som kan passe til den controller de har lavet, men de kan også nøjes med et allerede eksisterende spil.

Der er også mulighed for at deltage ad hoc – folk kan komme ind og være med, og gå når de har lyst.

Aldersgruppe: 7-12 år

Arrangeret af: Coding Pirates GameDev i samarbejde med Kids City Lab

Hinnerup

Coding Pirates Sommerskole med Scratch

Dato og tid:
Mandag den 27. juli kl. 10.00-14.00
Tirsdag den 28. juli kl. 10.00-14.00

Sted: Skovvej 18, 8382 Hinnerup

Beskrivelse: Lær at programmere spil og animerede historier på en sjov måde. Vi lærer at programmere spil og animerede historier med det børnevenlige program Scratch, hvor man bygger koden op af blokke. Lav et virtuelt kæledyr, lav din egen cookie-clicker, animér dit navn eller sæt fantasien i sving og find på dit helt eget projekt. Scratch-værktøjet er gratis, så du selv kan arbejde videre hjemme.

Aldersgruppe: 9-12 år

Arrangeret af: Kristian Stokholm, afdelingskaptajn og frivillig hos Coding Pirates Hinnerup

Mangler din sommerferieaktivitet på oversigten?

Så send den straks ind til os på [email protected]