Coding Pirates Silkeborg

Denne lokalforening af Coding Pirates (stiftet 3. november 2015) arbejder sammen med Makerspace og Silkeborg bibliotekerne, og har flere lokalafdelinger i Silkeborg Kommune.

Coding Pirates Silkeborg er for børn i alderen 9-17 år og med aktive frivillige. Kodepiraterne er på ugentlige klubaftner sammen om at arbejde med digital kreativitet, udforske, opfinde, konstruere, kode, lege og skabe med teknologi, programmering og design.

Vi har i Forårssæsonen 2021 lokalafdelinger på

– Campus Bindslevs plads – (tirsdage 17-19) – opstart ONLINE 9.  marts
– Gødvad (Dybkær, Gødvad og Grauballe skoler) – (tirsdage 17-19)

Der er desuden selvstændig afdeling på

– Ans Skole (fredage 15:30-17:30)

 

OBS: Vi afvikler efter bedste evne som Online eller fysiske klubaftner med lokale forskelle.

Nye frivillige kan komme med ombord på een af afdelingerne – og kan senere indgå en lokal afdeling når der er nok helt lokale frivillige med lidt erfaring

Den første tirsdag i måneden er der “normalt” Frivillig aften, hvor de voksne og store unge mødes og lærer nye skills og udveksler erfaringer – men nogen gange gør vi det blot til en fælles klubaften – og med Covid-19 er der flere ting hvor ordet “normalt” ikke helt giver mening

For unge og voksne der er nysgerrige på hvad der sker på en Frivillig aften eller en klubaften: Skriv til os forinden – eller duk op nysgerrig som du er!

Åbent Hus arrangementer er ikke planlagt for den nærmeste fremtid – men check på Facebook

Er du nysgerrig i forhold til at komme med som frivillig, så kontakt vores Piratlord og/eller mød op i Makerspace på Campus Bindslevs plads tirsdage kl. 17-19 når det her corona-hejs klinger af. Man kan sagtens deltage og hjælpe til ved online klubaftnerne !

Vi har grebet det lidt specielt an i Silkeborg. Med velvilje og positiv opbakning fra kommunens skoleafdeling gik vi efter at etablere lokalafdelinger på en række af de 12 skoler, der er med i [email protected] samarbejdet, samt i forbindelse med de andre skoler i kommunen, hvor der er størst interesse blandt børn og voksne. Vi har været mange afdelinger, men går idag efter at bygge færre mere robuste afdelinger op. Ovenpå Covid-19 har der været større mandefald, så nu bygger vi op fra småt igen

Lokalafdelingerne fungerer decentralt og sikrer at vi kommer ud til mange flere børn og kan engagere flere voksne helt lokalt (i forhold til andre byer hvor man mødes centralt). Frivillige kan starte deres egen lokalafdeling efter de har været igang på een af de etablerede afdelinger i et halvt år.
De lokale frivillige mødes også centralt i Makerspace i Biblioteket (på Campus Bindslevs Plads i Silkeborg) – ofte den første tirsdag i måneden – og udveksler erfaringer og lærer nye ting  i Makerspace eller FABLab. Under Corona tid forsøger vi at mødes lidt mere på tværs af lokalforeningerne og udveksle og hygge på online Piratbar og lign, 

 

Der findes normalt ventelister til de forskellige lokalafdelinger – registrer eller opdater under members.codingpirates.dk  . VIGTIGT: husk at tilføje navnet på barnets skole til efternavnet – på den facon kan vi se hvor barnet har forrang – send gerne en mail også.

En afdeling kan startes når vi har nok faste frivillige på plads og vi har en normering på op til 2-4 børn pr. frivillig.
Børn fra den lokale skole har forrang. Frivilliges egne børn kan optages uden om ventelister (da alle frivillige muliggør flere pladser til andre børn)

Den lokale forening afholdt stiftende generalforsamling 3. november 2015 og har senest i april 2018 justeret vedtægterne til de nuværende Foreningsvedtægter Coding Pirates Silkeborg 2018

Martin Robert Knudsen er Pirate Lord (formand) for foreningen og kan kontaktes via [email protected] 30246444

Frivillige mødes den første tirsdag i måneden på FabLab Silkeborg til at ideudveksle og lære nye skills.
Følg med på facebooksiderne CodingPiratesSilkeborg og CodingPiratesAns

Oftest stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvordan kontakter jeg afdelingen, som mit barn går i?

  •  Kontakt afdelingen via kontaktformularen nedenfor – eller PB via Facebook siden

Spørgsmål: Skal mit barn have egen laptop med til Coding Pirates?

  • I udgangspunktet, ja. De fleste workshops kræver, at dit barn selv har en laptop med. Forhør dig evt. ved den valgte workshops koordinator den første gang I kommer.

Spørgsmål: Jeg vil gerne støtte op eller hjælpe til, men er ikke selv en IT haj ?

  • Det lyder rigtig godt – du vil sandsynligvis passe fint ind. Vi frivillige er en mangfoldig blanding af personer, med det til fælles, at vi er positive og proaktive og nysgerrige, der sympatiserer med Coding Pirates Mission – og gerne selv vil lege lidt med børn og teknologi. Udfyld med et par stikord om dig selv, hvor dine interesser ligger og send kontaktformularen nedenfor, så tager vi den derfra 🙂 Velkommen ombord på Piratskibet.

Kontakt Coding Pirates Silkeborg

13 + 14 =

Seneste Nyt

Kodepirater på månen

Kodepirater på månen

I mange lokalafdelinger har vi ofte taget udgangspunkt i et programmeringssprog eller en teknologi. Så kommer målet eller emnet først hen ad vejen, og vi frivillige håber på at piraterne selv har et godt projekt emne de vil i gang med. En stor hjælp kan være det kreative benspænd, der ligger i at starte med et tema.

læs mere

Fototilladelse

Program

Coding Pirates Silkeborg

Fablab Silkeborg
Bindslevs Plads
8600 Silkeborg