Coding Pirates Silkeborg

Denne lokalforening af Coding Pirates (stiftet 3. november 2015) arbejder sammen med Fablab Silkeborg, Silkeborg bibliotekerne, og har en række lokalafdelinger i Silkeborg Kommune.

Coding Pirates Silkeborg er for børn i alderen 7-17 år og med aktive frivillige. Kodepiraterne er hver gang sammen om at arbejde med digital kreativitet, udforske, opfinde, konstruere, kode, lege og skabe med teknologi, programmering og design.

Vi har i Efterårs sæsonen 2018 lokalafdelinger på

– Vestre Skole – klubaftner starter 12. september (onsdage)
– Gødvad (Dybkær, Gødvad og Grauballe skoler) – klubaftner starter 11. september (tirsdage)
– Campus Bindslevs plads – klubaftner starter 21. august (tirsdage)

På enkelte skoler mangler vi blot 1-2 lokale frivillige for at kunne starte op.

Den første tirsdag i måneden er der FabLab aften for de frivillige, hvor de voksne mødes og lærer nye skills og udveksler erfaringer

For unge og voksne der er nysgerrige på hvad der sker på en FABLAB aften: Skriv til os forinden – eller duk op nysgerrig som du er!
OBS: Åbent Hus arrangement for voksne og unge frivillige 3. juli kl. 17-18 og 14. august kl. 17-19.

Vi har grebet det lidt specielt an i Silkeborg. Med velvilje og positiv opbakning fra kommunens skoleafdeling går vi efter at etablere lokalafdelinger på mange af de 12 skoler, der er med i FabLab@school samarbejdet, samt i forbindelse med de andre skoler i kommunen, hvor der er størst interesse blandt børn og voksne.
Lokalafdelingerne fungerer decentralt og sikrer at vi kommer ud til mange flere børn og kan engagere flere voksne helt lokalt (i forhold til andre byer hvor man mødes centralt). Frivillige kan starte deres egen lokalafdeling efter de har været igang på een af de etablerede afdelinger i et halvt år.
De lokale frivillige mødes også centralt på Fablab Silkeborg den første tirsdag i måneden og udveksler erfaringer og lærer nye ting een gang om måneden på FabLab Silkeborg.

 

Der findes ventelister til de forskellige lokalafdelinger – registrer eller opdater under members.codingpirates.dk  . VIGTIGT: husk at tilføje navnet på barnets skole til efternavnet – på den facon kan vi se hvor barnet har forrang – send gerne en mail også.

En afdeling kan startes når vi har 3 faste frivillige på plads og nogle løse og vi har en normering på op til 2-4 børn pr. frivillig.
OBS: Børn fra den lokale skole har forrang. Frivilliges egne børn kan optages uden om ventelister (da alle frivillige muliggør flere pladser til andre børn)

Den lokale forening afholdt stiftende generalforsamling 3. november 2015 og har senest i april 2018 justeret vedtægterne til de nuværende Foreningsvedtægter Coding Pirates Silkeborg 2018

Martin Robert Knudsen er Pirate Lord (formand) for foreningen og kan kontaktes via silkeborg@codingpirates.dk 30246444

Frivillige mødes den første tirsdag i måneden på FabLab Silkeborg til at ideudveksle og lære nye skills. Følg med på facebooksiden CodingPiratesSilkeborg

Oftest stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvordan kontakter jeg afdelingen, som mit barn går i?

  •  Kontakt afdelingen via kontaktformularen nedenfor – eller PB via Facebook siden

Spørgsmål: Skal mit barn have egen laptop med til Coding Pirates?

  • I udgangspunktet, ja. De fleste workshops kræver, at dit barn selv har en laptop med. Forhør dig evt. ved den valgte workshops koordinator den første gang I kommer.

Spørgsmål: Jeg vil gerne støtte op eller hjælpe til, men er ikke selv en IT haj ?

  • Det lyder rigtig godt – du vil sandsynligvis passe fint ind. Vi frivillige er en mangfoldig blanding af personer, med det til fælles, at vi er positive og proaktive og nysgerrige, der sympatiserer med Coding Pirates Mission – og gerne selv vil lege lidt med børn og teknologi. Udfyld med et par stikord om dig selv, hvor dine interesser ligger og send kontaktformularen nedenfor, så tager vi den derfra 🙂 Velkommen ombord på Piratskibet.

Kontakt Coding Pirates Silkeborg

10 + 4 =

Seneste Nyt

Åbent Hus Silkeborg Bibliotek 3. juli kl. 17-18

Åbent Hus Silkeborg Bibliotek 3. juli kl. 17-18

Kunne du tænke dig at være frivillig i Coding Pirates? Kom med til Åbent hus 3. juli 17-18 på Campus Bindslevs Plads og Silkeborg Biblioteks Makerspace og hør mere om Coding Pirates. Kom med på rundtur i Campus og Biblioteket! - se Medie box med video og lyd udstyr og...

læs mere

Fototilladelse

Program

Coding Pirates Silkeborg

Fablab Silkeborg
Bindslevs Plads
8600 Silkeborg