Et brag af en robotturnering med god stemning, engagerede børn og flotte robotter, dannede rammen for FIRST LEGO League i Aarhus – hvor årets tema var rumrejser.

RobotPiraterne er fra venstre: Adam, Frederik og Carla. Fotograf: Hans Klysner.

 

RobotPiraterne fra Coding Pirates Aarhus var i weekenden, lørdag den 10. november 2018, med i FIRST LEGO League (FLL). En robotkonkurrence for børn i alderen 10–16 år. Konkurrencen fandt sted på Ingeniørhøjskolen i NAVITAS-bygningen på Aarhus havn.

Temaet for dette års konkurrence var rumrejser og børnene som deltog havde alle flotte projekter at vise frem for hinanden og dommerne.

Det var Adam, Frederik og Carla fra RobotPiraterne som modtog Teknologiprisen. De fik også en flot 3. plads, for den samlede vurdering af deres indsats i turneringen.

Adam, Frederik og Carla har gået til Coding Pirates i godt 4 år, og har deltaget i flere robotturneringer. De var med til FIRST LEGO LEAGUE sidste år, hvor de modtog en 6. plads. I foråret var de med til Robotturneringen i Universe, som blev afholdt af Coding Pirates i Sønderborg.

 

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League er en international konkurrence, hvis overordnede formål er, at give børn i alderen 10–16 år gode oplevelser med teknologi, naturvidenskab og læring, samt udvikle deres teknologiske kompetencer.

I FIRST LEGO League løser børnene forskellige opgaver ved hjælp af LEGO MINDSTORMS robotter. På verdensplan er der ca. 255.000 børn fordelt på 88 lande med i robotkonkurrencen. I alt deltager der 32.000 robothold.

Konkurrencen består af fem forskellige kategorier: teknologi, robotter, forskning, marketing og kerneværdier. Disse kategorier favner bredt og inkluderer børn med forskellige interesser og talenter.

Det hold som vinder, er det hold som samlet set har udført kategorierne bedst. Derudover kåres der en vinder indenfor hver kategori. RobotPiraterne vandt prisen indenfor teknologi.

Som forberedelse til FIRST LEGO League-konkurrencen, bliver der tilbudt kurser til lærerne fra de deltagende skoler. Deltagerne har 8 uger til at blive klar til konkurrencen.

Holdet som vandt den samlede konkurrence ved FIRST LEGO League i Aarhus, var Team Robtop fra Strandskolen i Risskov. De går nu videre til den europæiske turnering.

 

Læs mere om FIRST LEGO League

FIRST LEGO League hjemmeside

RobotPiraternes FLL-projekt

FIRST LEGO League Into Orbit konkurrence på Navitas

RobotPiraternes FLL-projekt

Elever udforsker livet i rummet ved FIRST LEGO League-finalen

Se video om RobotPiraterne på DR Ultra

 

RobotPiraterne og FIRST LEGO League