Coding Pirates Nyborg søgte penge i Coding Pirates’ interne eventpulje til at invitere børn og frivillige i afdelingen med til Robotturneringen i Universe på Als lørdag den 11. maj 2019. Læs om deres tur her i en reportage skrevet af Christel Rasmussen, der er frivillig i afdelingen.

Vi havde den mest fantastiske oplevelse i lørdags.

Vores afdeling er lille og består af en flok børn i alderen 9-14, som ikke alle kender hinanden – enkelte kommer også hertil fra andre kommuner. Vi er stadig i gang med at finde os selv som forening og finde ud af, hvordan vores klubaftener forløber bedst muligt i forhold til, hvad børnene har lyst til, og hvad vi har mulighed for at hjælpe med.

Vi syntes, vi havde brug for at lave noget andet og være sammen på en anden måde, og det var Danmarks Robotfestival en perfekt anledning til. Samtidig var det en festlig måde at slutte denne sæson af på og give god energi og inspiration til den næste.

Alle vores tilmeldte pirater var med på idéen om at tage på tur, men der var et par stykker, som skulle konfirmeres og en frivillig, som læser til eksamen, ellers har der været stor opbakning.

Færgetur og solskin

Vi kørte selv, og allerede færgeturen fra Bøjden til Fynshav var en oplevelse for flere, nu var det også strålende godt vejr.

Universe tog sig da også ud fra sin bedste side i solskinnet. En del af os havde ikke været der før, så det stod hurtigt klart, at vi måtte fordele tiden mellem at være tilskuere til turneringerne, at prøve aktiviteterne i parken og at besøge de forskellige stande og workshops. Og jeg vil sige, at vi indtog stedet!

Da dagen var omme var vi top-motiverede for selv at deltage i robotturneringerne næste år. Nu har børnene set dem og kan forestille sig det og planlægge i forvejen, og ikke mindst har de set andre børn og voksne, som er optagede af det samme, som de selv.

Robotter i alle afskygninger

Men derudover var der blevet lavet børsterobotter, film, prøvet VR, kørt på Segway, snakket og danset med robotter, klippe-klistret, spist burger, fejret fødselsdag for robotten Robert, klatret i højden, leget med vand og hydraulik, set vulkaner og geysere, duftet til cola-blade, spillet på frugt, tegnet med LEGO-robotter, snakket med FLL-vindere og meget, meget mere.

Det var en flok begejstrede pirater, der næsten ikke var til at drive med hjem igen. Til gengæld sov flere af dem sødt hele vejen hjem til Nyborg.

Inspiration med hjem

Vi voksne fik også inspiration til næste års klubaftener. Vi kommer med forskellige baggrunde, nogle med pædagogisk baggrund og en del med en mere teknisk baggrund. Så vi havde også rigtig godt af at spille på frugt og lime batterier på tandbørster sammen 🙂 Desuden fik vi ny inspiration og fik købt lidt forskelligt med hjem til næste år.

Ud fra de tilbagemeldinger, vi har fået fra forældrene til piraterne, har begejstringen også været stor, da børnene kom hjem. Alt i alt en stor succes, som vi bestemt vil gentage næste år, hvor vi naturligvis planlægger at stille op til konkurrence!

Med venlig hilsen

Christel Rasmussen/ Coding Pirates Nyborg.

 

Se flere billeder fra turen