På tværs af IT branchen er alle enige om, at der skal fokuseres på den yngre generations interesse i teknologi – teknologi der ikke blot indebærer at spille på Ipad, telefon eller computer.

Derfor har PROSA/VEST valgt at støtte Coding Pirates Denmark med kr. 20.000. 

“I PROSA oplever vi hvordan efterspørgslen efter it-kompetencer stiger, og vi kan fx se, at der fra 2009 til 2014 er sket en fordobling af it-stillingsopslag. Meget tyder også på, at Danmark vil mangle it-specialister i fremtiden – derfor er det vigtigt, at vi får vækket børn og unges interesse for teknologi i en tidlig alder, så de får lyst til at vælge it-uddannelser til. Bestyrelsen for PROSA/VEST er derfor meget glade for at støtte op om Coding Pirates’ gode arbejde, der netop er med til at sørge for, at børn og unge eksperimenterer med it og kan se sig selv som kreative skabere og ikke kun forbrugere af teknologi. Det er jo samtidig et sted, hvor generationerne kan mødes om den samme it-interesse, og et sted hvor frivilligt engagement virkelig gør en forskel – som det også er tilfældet i fagbevægelsen.” Udtaler Jethe Lennore Revsgaard fra Prosa.

Støtten fra PROSA/VEST er en stor hjælp i vores arbejde med at skabe IT-kreative arrangementer for vores piratbørn og børn på venteliste. For selvom vi hvert år kan tage flere børn ind i lokalafdelingerne, er ventelisterne stadig lange. Over 2.000 børn og unge står på venteliste i skrivende stund –  børn og unge, der er ivrige efter at være kreative med IT. Vi ønsker, at give både vores nuværende piratbørn og børn på venteliste muligheder for at deltage i aktiviteter af oplysende og IT-kreativ karakter. Aktiviteter, hvor de lære og bliver inspirerede, og hvor der skabes en interesse for en teknologisk tilgang udover det sædvanlige.
Støtten giver os bedre muligheder for at arrangere flere og større arrangementer, hvor vi har plads til endnu flere børn og unge.