En lidt anderledes Coding Pirates-aften blev afholdt på DIKU-afdelingen på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet i sidste uge. Her kom Professor Jon Sporing forbi og forklarede børnene om lyd, neurale netværk og meget mere. 

img_0730

 

“Idag har været lidt anderledes end normale klubaftener på DIKU. Professor Jon Sporing lavede et oplæg for ungerne om lyd og neurale netværk forklaret med Pixar-filmen “Inderst inde”, fortæller Benjamin Rotendal og uddyber:

“Vores normale lokaler var booket til andre formål, og vi skulle i stedet være i et auditorium. Derfor besluttede vi at gøre noget andet og inviterede Jon Sporing.”

Han fortæller videre om oplægget og diskussionen med børnene:

“Jon holdte et oplæg på cirka 90 minutter, hvor han startede med at fortælle om, hvordan digital lyd fungerer og viste eksempler på det. Derefter snakkede han om neurale netværk og kunstig intelligens, hvor han trak paralleller til Pixar’s film “Inderst inde”. Han rundede af med at fortælle om sit arbejde med at kigge på tværsnit af rottehjerne for at undersøge stress. Ungerne var meget grebet af det. De stillede masser af spørgsmål, og det virkede til, at de syntes, det var rigtig spændende,” fortæller Benjamin Rotendahl.