I samarbejde med Industriens Fond bygger Coding Pirates Danmark det første online fællesskab, hvor børn kan styrke deres IT-kreative færdigheder og evner inden for programmering.

 

I 2018 tages det første spadestik til et større projekt – opbygningen af et nyt onlinefællesskab – som skal sikre, at alle børn i Danmark får mulighed for at udforske emner som IT-kreativitet og programmering. Onlinefællesskabet kommer til at hedde Piratskibet og skal skabe en unik mulighed for, at børn kan idéudvikle og dele viden om teknologi og digitalisering. Piratskibet bliver et nyskabende samlingspunkt for børn og unge med interesse for IT-kreativitet og programmering i hele Danmark. På det virtuelle piratskib kan alle børn og unge udforske forskellige teknologier på eksperimenterende, kreative og legende måder.

Med en bevilling på 2,6 millioner kroner fra Industriens Fond kickstartes det digitale piratskib. Ambitionen er ikke nødvendigvis at gøre alle børn til programmører, men at give børn uanset køn, alder, etnicitet og bopæl muligheden for at tilegne sig digitale og teknologiske færdigheder.

“Brancher og sektorer smelter sammen i disse år og behovet for gode IT-kompetencer er udtalt i alle dele af erhvervslivet. Derfor er det vigtigt at styrke unges forståelse for IT og lignende teknologi. Dels som brugere, dels som skabere. Det handler således både om at kende til programmering som disciplin, men også om at kunne omsætte koderne til gode idéer og konkrete løsninger,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

 

Interessen er stor

Der er stor interesse blandt børn for at programmere og eksperimentere med teknologi. I Coding Pirates er mere end 2.000 børn og unge allerede i gang i IT-kreative fællesskaber. Men der er også næsten 2.600 som er på venteliste. Med et onlinefællesskab som Piratskibet kan Coding Pirates nå bredere ud. Både for at imødekomme den konkrete efterspørgsel og for at nå ud til børn som endnu ikke kender til de tilbud som Coding Pirates udbyder.

“Coding Pirates har siden begyndelsen i 2014 været i stor udvikling, og én forening blev hurtigt til 52. Det har givet rigtig mange børn mulighed for at lære, lege og eksperimentere rundt omkring i klubberne. Men vi har desværre fortsat mange børn på ventelister, og de børn ønsker vi at gøre noget for. Piratskibet bliver dét fællesskab hvor alle børn og unge, sammen med frivillige, kan gå på opdagelse i forskellige teknologier,” udtaler Louise Overgaard, Formand for Coding Pirates.

Piratskibet søsættes i cyberspace med en stærk besætning af kompetente frivillige. De frivillige pirater danner grundsten for Piratskibet der skal give børn og unge et sikkert og trygt onlinefællesskab, hvor man kan lære andre med samme interesser at kende, stille spørgsmål, udveksle idéer og deltage i online undervisning.

 

Yderligere information

Louise Overgaard, formand, Coding Pirates – på mobil 51 57 67 96 eller på [email protected]

Ole Østrup, formidlingsansvarlig, Industriens Fond – på mobil 23 80 06 60 eller på [email protected]