Piratskibets udvikler, Morning Train, har i samarbejde med Piratskibets styregruppe igennem januar, arbejdet på at få platformen til at blive Open Source. I sidste uge fik Coding Pirates overdraget Piratskibets source code, hvilket betyder at alle der nu ønsker det, kan tilgå koden.

På Piratskibet ønsker vi at alle skal kunne udtrykke sine gode ideer til fortsat at kunne udvikle Piratskibet. Derfor opfordre vi alle, der sidder med en god idé til Piratskibet kontakter os, lige fra om det er en god idé til at kunne forbedre platformen, eller et brændende ønske om at komme i gang med at lave et online læringsforløb eller noget helt tredje. 

Hvis du også er nysgerrig på hvordan Piratskibet er opbygget, kan du klikke ind på linket her og se nærmere https://github.com/CodingPirates/PiratSkibet/

I Coding Pirates arbejder vi efter Open Source princippet, hvilket også gør sig gældende i forbindelse med Piratskibet. Open Source dækker over, at den kildekode som ligger til baggrund for Piratskibet nu bliver offentligt tilgængeligt og vi dermed også nemmere selv kan gå ind og tilføje og ændre i Piratskibet. Kort sagt – det giver os et større ejerskab.