Af Benjamin Pomerleau & Hans Klysner

Robotter vækkes til live, når børns fantasi møder teknologi.

 

Robotland er sæsonens tema hos LEGO Lab i Aarhus, der er specialiseret i robotter. Her er børnene og de frivillige sammen om at bygge og programmere sjove LEGO Mindstorms robotter, eller give gammelt legetøj nyt liv ved at ‘hacke’ det om til fantasifulde robotter.

LEGO Lab Aarhus er nyeste afdeling under Coding Pirates Aarhus. Afdelingen huses hos Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet og har eksisteret siden februar 2016.

Afdelingens frivillige har en særlig tilgang til leg med IT og robotter – de arbejder tematisk, som denne sæsons Robotland, hvor alt hvad de foretager sig passer under temaet. For eksempel besøgte RobotPiraterne Christian og industrirobotten KUKA, for at se, hvordan en robotarm kan fjernstyres. RobotPiraterne besøgte også en mekanisk dinosaurudstilling, for at få inspiration til, hvordan robotdyr til bevæge sig i Robotlandet.

“Ved at arbejde med Robotland som tema, er det nemmere for børnene at tænke kreativt, fordi der er en ramme at tænke indenfor med associationer tilknyttet”, fortæller Line Buur Skovgaard, der er frivillig i afdelingen. Rundt omkring i landet arbejder afdelinger med temaer som tidsrejse, fremtid og her med Robotland.

Læs mere

‘RobotPiraterne’ i LEGO Lab Aarhus …