Lige før starten på sommeren, søgte vi en ny sekretariatsleder, og det har vi nu fundet! Sig hej (Ohøj 😉) til Michael – vores nye sekretariatsleder, som kommer med tonsvis af erfaring med ledelse og udvikling af foreninger og græsrodsorganisationer. Han er lige den mand vi har brug for.

Michael Gylling Nielsen har fundet sin vej til os efter at have brugt store dele af sit arbejdsliv i Greenpeace og Læger uden Grænser. Han brænder for at gøre en forskel for andre, og nu er tiden kommet til at hjælpe danske børn og unge, som gerne vil udvikle deres IT-kreative kompetencer.

Derudover er Michael nysgerrig på ny teknologi (YES! Det kan vi lide at høre 👏). I forbindelse med sit arbejde i Læger uden Grænser har Michael arbejdet med eksperimentelt brug af droner, telemedicin og databaseprogrammering. Tilbage i 90’erne arbejdede Michael i Kommunernes Landsforening, hvor han rejste rundt og overbeviste kommunerne om, at »det der internet« i høj grad kunne gavne dem – Det er pionerarbejde i ægte Coding Pirates stil.

3 hurtige til Michael

Der er ingen tvivl. Michael har et imponerende CV og passer lige ind her i Coding Pirates, men vi synes, du skal lære ham lidt bedre at kende, derfor at vi stillet ham tre hurtige spørgsmål:

Hvem er du, Michael?

“Jeg er 59 år gammel, opvokset i vestjylland, men har boet mange år i udlandet, hvor jeg især har arbejdet med at beskytte det globale miljø og hjælpe sårbare og udsatte mennesker. Nu bor jeg sammen med min søde kone Lene, og vores store søn Oscar, på havnen i Odense.

Jeg har altid interesseret mig meget for IT og teknologi, for jeg tror på, at mange af de store udfordringer som verden står over for i dag, kan løses af teknologisk vej, hvis vi beslutter os for at gøre det.

Ud over teknologi interesserer jeg mig for den store verden omkring os, for naturen og for musik.”

Hvad er din første opgave/vigtigste opgave som sekretariatsleder?

“Coding Pirates er en ung og helt fantastisk organisation, der har rigtig meget potentiale for at vokse og rodfæste sig solidt i både Danmark og måske senere hen også i udlandet. Det der bliver min opgave, og som jeg har god erfaring med, det er at sikre, at vi først og fremmest hænger sammen som én organisation, og at vi, når vi vokser, gør det på en sund og kontrolleret måde.

Som sekretariatsleder er det også min opgave at være det for hele organisationen, så alle foreninger og afdelinger der har brug for sekretariatets hjælp også kan regne med at få det.”

Hvad gør dig perfekt til jobbet?

“Det er jeg, fordi jeg ligesom en rigtig pirat både er søstærk og modig. I mine dage i Greenpeace har jeg begivet mig ud på det åbne hav i små gummibåde for at forhindre store skibe i af smide farligt gift overbord og bordet atomskibe for at stoppe dem i at sejle med farligt affald. Dengang var jeg miljøpirat, men nu vil jeg være kodepirat eller kaptajn 😉.”