Nu er det endeligt offentliggjort. Coding Pirates har i en længere periode deltaget i et samarbejde med DR omkring et nyt IT-initiativ for alle landets 4. klasser.

DR har med økonomisk støtte fra Industriens Fond udviklet et lærings- og undervisningsprojekt, ulta:bit, som sikrer hvert barn i landets 4. klasser en unik mulighed for at lære kodning, teknologi og digital dannelse. Ambitionen med projektet er, at flytte børn fra at være storforbrugere af teknologi til at blive kreative skabere af teknologi.

“I Coding Pirates er vi utrolig glade for at få muligheden for at støtte og bidrage til et initiativ som dette. Vi har de sidste 4 år arbejdet med IT-kreativitet og innovation blandt børn og unge i deres fritid, og vi ser det som et stort skridt i den rigtige retning, at DR går ind i arbejdet med Ultra:bit. Morgendagens udfordringer inden for IT bliver bestemt ikke mindre og ved at sætte ind både i nationale medier og i folkeskolen, kan vi tidligt inspirere både drenge og piger til at tænke ud af boksen, i forhold til den teknologi vi har til rådighed i dag, og hvordan vi præger teknologien af i morgen.” – udtaler Louise Overgaard, Pirate Queen (formand) i Coding Pirates. 

Læs DR’s pressemeddelelse her.