David Thaagaard Kjær fik kendskab til Coding Pirates på utraditionel vis gennem sit GoMore-lift for næsten to år siden. Og siden har han været frivillig hos Coding Pirates Sønderborg.

De fleste får kendskab til Coding Pirates gennem venner, familie, lærere eller sociale medier. Men det var ikke tilfældet med 25-årige David Thaagaard Kjær. Til januar er det to år siden, at David faldt i snak med en programmør, da han kørte med GoMore. Programmøren foreslog David at tage med til Coding Pirates samme aften.

Og siden den aften har David været frivillig i Coding Pirates Sønderborg. Der er forskellige årsager til, at han er frivillig:

– Det korte svar er, at jeg er nørdet, elsker embedded systems, og så finder jeg det interessant at finde kreative løsninger til udfordringer, fortæller David.

Være den person, jeg selv havde brug for, da jeg var lille

Udover Davids egen interesse for IT og teknologi er det også vigtigt for ham at være en rollemodel for børnene samt give den viden, han selv har, videre til dem:

– Jeg prøver at være den person, som jeg selv havde allermest brug for, da jeg var lille. Det er utroligt belønnende at kunne hjælpe med de evner og viden, man nu har.

Om David Thaagaard Kjær

  • 25 år
  • Kandidatstuderende til Civilingeniør i Embedded Systems (Innovation and Business) på Syddansk Universitet i Sønderborg
  • Bor i Sønderborg
  • Frivillig hos Coding Pirates Sønderborg
  • Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Sønderborg

David lægger vægt på at for at være frivillig, skal man have en basal viden inden for programmering, logik og elektronik. Og så er en god portion tålmodighed heller ikke helt af vejen:

– Man skal være meget tålmodig og have en stærk passion for det tekniske. Men vigtigst af alt; man skal være konsekvent om at komme hver uge. Det er dog ikke svært, da man selv bliver lige så optaget af emnet, som børnene gør.

Tænker på løsninger frem til næste klubaften

For David er det at være frivillig to timer om ugen virkelig sjovt, og for ham flyver de to timer af sted hver uge. Så meget så han fortsætter med at tænke på løsninger til udfordringer resten af ugen.

– Det er en herlig måde at koble af på og lære at rationalisere sin tankegang, så børn kan forstå det.

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Nominér en frivillig ved at sende en mail til [email protected] eller via Slack: @CamillaBenkjaer.

» Mød flere af vores seje frivillige