Efter fire år på formandsposten har Martin Exner valgt at stoppe som formand for Coding Pirates Denmark. Martin Exner er medstifter af organisationen og er af mange kendt som ”Mr Coding Pirates” Martin har haft stor indflydelse på det holdningsskift der er sket omkring IT og kodning i folkeskolen og kan tage en stor del af æren for Coding Pirates’ unikke DNA. Coding Pirates vægter fællesskab, kreativitet og innovation frem for tavleundervisning og fremmer en legende tilgang til teknologi, hvad enten det drejer sig om spil eller robotprogrammering, 3D print, VR eller computer effekter til film.

 

Mens Martin har siddet som formand er organisationen vokset hurtigt og tæller nu 100 afdelinger med i alt 2000 børn fordelt over hele Danmark. Martin exner udtaler: ” Jeg betragter mig selv som iværksætter, og på mange måder har organisationen haft mere succes, end jeg overhovedet kunne forestille mig, siden vi lavede vores første lille klub i 2013. Det er derfor med stor tilfredshed jeg overlader driften til næstformand Louise Overgaard, der overtager formandsposten frem til generalforsamlingen i 2018. Sammen med resten af vores fantastiske hovedbestyrelse, vores nyoprettede sekretariat og vores mange engagerede frivillige vil hun føre organisationen trygt videre mod nye udfordringer i det næste år.”

 

Martin Exner er lærer og Cand.it. i IT, læring og organisatorisk omstilling ved AAU København. Martin arbejder i dag som it-didaktisk konsulent ved Future Classroom Lab på læreruddannelsen UCC og som projektleder på Coding Class på læreruddannelsen Metropol.

 

Louise Overgaard er International Innovation Lead med fokus på teknologisk by-, service- og kulturudvikling ved ITK på Dokk1 i Aarhus. Louise er desuden næstformand i CounterPlay, og elsker at lave festivaler og events om leg, making og tech, og brænder blandt andet for at få flere kvindelige frivillige og flere piger ind i organisationen.  Louise har siddet i bestyrelsen siden den blev stiftet.  

 

Martin Exner offentliggjorde sin fratrædelse ved Coding Pirates’ kaptajn- og bestyrelsesweekend hvor 50 ledere fra hele landet deltog. Martins afskedstale kan læses herunder:

 

“Som medstifter af foreningen og formand siden starten har jeg oplevet det ubeskrivelige privilegium at være med til Coding Pirates fødsel, opleve hvordan det har tiltrukket de bedste folk i Danmark, vokse med alt for stor hastighed, blive mediernes favorit-forening, vinde priser, vinde fonde, skabe samarbejdere på tværs af interesser, skabe samfundsforandring (for det har vi gjort!), blive til et massivt netværk af børn og voksne der yder deres bedste og lægger mange frivillige timer om ugen, venskaber bliver skabt, forretningspartnere finder hinanden i foreningen og kærestepar bliver til.

Jeg har oplevet et helt unikt venskabsbånd og fællesskabsånd mellem de frivillige, børn og bestyrelsesmedlemmer 😉

Jeg har været på en rejse fra almindelig lærer, til mediernes “ekspert”.

I bestyrelsen har jeg oplevet hvordan folk har ydet mere end ekstraordinært. De har strukket sig, det har gået ud over eget helbred, arbejdsrelationer og privatliv. Alt sammen i foreningens tjeneste. Det har været rørende at se. Tak til jer, kære bestyrelsesmedlemmer!

 

I disse dage rammer vi 100 Coding Pirates-afdelinger fordelt rundt i landet. Det er jeg stolt af at vi har opnået på så kort tid. Det kan vi takke alle jer lokale ildsjæle for! Tak til jer for at turde kaste jer ud i at lave afdelinger og stifte lokalforeninger og være en del af holdet! Jeg er jer evigt taknemmelig!

 

Jeg er stolt af at det lykkedes os at skaffe penge til, og tiltrække en så bundsolid, empatisk og dygtig person som Brian til at være vores allesammens chef. Brian er en drømmesigning!

Tak til dig Brian!

 

Med Brian følger også en håndfuld andre fuldstændigt uvurderlige medarbejdere. Det er pga. dem at vi kan sidde her idag. Tak til jer!

 

Det er også pga. nogle meget engagerede ildsjæle i foreningen at vi har et medlemssystem som kan håndtere vores størrelse og behov. Systemet er bygget af frivillige og til foreningen og det har kostet mange mandetimer! Tak til jer for det!

 

Sidst men ikke mindst er jeg stolt af er at vi her har en forening bestående af omkring 1000 frivillige som holder sammen på det hele. Det er de mennesker der driver værket. Tak til jer for det!

 

Efter meget lang tids overvejelse og både med vemod, stolthed og nostalgiske flip har jeg besluttet at trække mig som formand og fra bestyrelsen gældende fra d. 6. November.

Min epoke i spidsen for Coding Pirates er snart slut efter fire hæsblæsende år.

Min vision er blevet ført ud i livet og jeg sidder tilbage med en følelse af at jeg har fået leveret det jeg kunne bidrage med.

Jeg vil prioritere familie, job og lokalafdeling nu efter så mange år og lade nye kræfter stå ved roret.

I bestyrelsen sidder fantastiske personligheder som vil kunne bringe foreningen det næste skridt videre og der er lagt op til endnu mere samarbejde for at opnå dette.

Kan vi få den nye bestyrelse op?

 

Jeg vil gerne bede jer give en hånd til vores nye formand Louise Overgaard, næstformand Jakob Hedegaard, kasserer John Rohde og Sekretær Hans Klysner. Derudover Lis Zacho, Benjamin Rotendahl, Martin Dybdal og Denis Smajlovic.

Tusind tak til jer!


TAK”