Coding Pirates Støvring og Coding Pirates Aalborg slog pjalterne sammen og tog på en fælles tur til MakerSpace 9220 i starten af december.

Som et startskud på julemåneden tog kodepirater fra Coding Pirates Støvring og Coding Pirates Aalborg mandag den 2. december 2019 på udflugt til MakerSpace 9220, som er en del af Trekanten Bibliotek og Kulturhus i Aalborg Øst. I alt deltog 25 pirater og 10 frivillige. 

Da de ankom, fik de en rundvisning i det flotte MakerSpace, og piraterne fra Aalborg viste deres projekter frem. Jacob Sørensen, der er afdelingskaptajn for Coding Pirates Støvring, fortæller, at det var sjovt at se, hvordan Aalborg-piraternes projekter var anderledes fra deres i Støvring:

– De super kreative pirater fra Aalborg startede med at vise deres projekter og grej frem, mens de svarede flot på vores nysgerrige spørgsmål. Det var spændende, måske især fordi det var meget forskelligt fra det, vi laver i Støvring. Vi fokuserer meget på kode, spil, elektronik og robotter, mens piraterne i Aalborg er meget optaget af at skabe ting med teknik indeni. 

Hvad er et MakerSpace?

Et MakerSpace er et fysisk sted eller lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion. Det er et sted, der er designet til, at man kan rode og eksperimentere med f.eks. lasercuttere, 3D-modeller,  wearables og meget mere.

I pausen blev det tid til både bordfodbold og æbleskiver til stor glæde for piraterne. 

Herefter fik de alle en demonstration af MakerSpace 9220, og her må Jacob Sørensen desværre beklage sig over for piratforældrene:

– Vi måtte beklage over for forældrene, da de mange pirater pludselig ønskede sig en laserskærer i julegave. Men på den lyse side så kan børnen jo så selv lave alle julegaverne næste år, hvis de får en laserskærer, fortæller Jacob.

Da aftenen var forbi, var piraterne både mætte af indtryk og æbleskiver, og turen gik hjem igen. Jacob Sørensen var meget tilfreds med eventet, og han takker de frivillige samt MakerSpace 9220 for indsatsen: 

– Tak til Søren, Allan, Jacob (fra Makerspace 9220) og Coding Pirates Aalborg for et rigtig spændende og hyggeligt besøg på Trekanten i Aalborg. 

Tak for Jacob Sørensen for tekst og billeder fra eventet.