I Coding Pirates har vi nok flere 3D-printere end gennemsnittet, og derfor melder vi os ind i “Makers mod corona”-kampen, hvor vores seje frivillige hjælper sundhedssektoren med at printe værnemidler på deres private 3D-printere. Og du kan være med!

Sundhedssektoren er på overarbejde, og der er behov for værnemidler som aldrig før. Og nu kan du hjælpe – hvis du altså har en 3D-printer derhjemme. Det er der heldigvis flere i Coding Pirates-netværket, der er i besiddelse af. Og flere Coding Pirates-frivillige er allerede i gang. 

Hjemme hos Kristoffer Rath Hansen, som er frivillig i Roskilde, Lyngby og ITU, er hans private Sculptu-3D-printer allerede i fuld sving, og snart kommer der forstærkninger:

– Jeg har spurgt skolen, som Coding Pirates Roskilde er på, om adgang til vores lagerlokale, så jeg kan hente deres 3D-printer hjem. Og så kommer der snart en bedre printer hjem også. Så lige nu kører produktionen på lavt blus, men den kommer til at køre opad over de kommende dage, fortæller Kristoffer.

Gør en forskel for intensivafdelinger og ældrepleje

Rasmus Fangel Vestergaard er frivillig koordinator samt tovholder i Hovedstadens lokalgruppe for “DK Makers mod corona”. Han spørger om hjælp til at hjælpe andre, og opfordrer alle “makers” til at gøre en forskel ved at hjælpe med at printe bøjler til visirer:

– “DK Makers mod corona” fremstiller, modtager og sender værnemidler til medarbejdere i sundhedsvæsenet, og lige nu har vi en daglig produktion på mere end 3.500 værnemidler, men vi har brug for flere for at dække behovet. Vi leverer til alt fra intensivafdelinger til ældreplejen over hele Danmark, fortæller Rasmus, der til daglig er FabLab-koordinator i Valby Kulturhus.

Barbie-møbler, påskepynt – og værnemidler

Hjemme hos Louise Overgaard, formand for Coding Pirates Denmark, kører den private 3D-printer også i døgndrift. Og udover at gøre en forskel nu og her, giver 3D-printeren også anledning til at snakke om teknologiens muligheder med hendes børn:

 – Det giver en god og meget konkret mulighed for at tale med ungerne om, hvordan teknologi og kendskab til teknologi kan understøtte vores samfund både helt overordnet – men også med mikrohandlinger som vores lille bidrag. 

Louise Overgaard og familiens private 3D-printer kører i øjeblikket i døgndrift.

Både børn og hund hjælper til med at 3D-printe og testkøre de nye bøjler til visirer hjemme hos Louise Overgaard.

Familien har haft en 3D-printer i 3 år, og udover at give børnene en forståelse for teknologi og dimensionalitet er printeren primært blevet brugt til sjov og ballade til at printe æggebægere, møbler til Barbier, påske- og julepynt og alt muligt andet. Men Louise er glad for, at den nu kan bruges i samfundets tjeneste:

– Jeg synes, at Makers mod Corona er et super fedt initiativ – kæmpe, kæmpe respekt herfra. For det viser, hvordan fællesskab, græsrodsindsatser og teknologi kan gøre en forskel. Det er da samfundssind, så det batter, understreger Louise.

Sådan kan du hjælpe – også uden en 3D-printer

Hvis du har en 3D-printer derhjemme, kan du også hjælpe med at printe bøjler til visirer. Du finder alt, du skal bruge af print-filer, guides til filament samt anbefalinger til printindstillinger på Makers mod coronas hjemmesiden. Her kan du også se, hvor de skal afleveres samt få kontaktoplysninger på lokalgrupperne i hele landet. 

Hvis du ikke har en 3D-printer i privaten, kan du stadig støtte. Du kan f.eks. hjælpe med at donere materialer i form af filament, titelbladsfolie og elstikbånd. Og så kan du støtte med en donation. 

Hos Coding Pirates støtter vi op om det gode formål, og vi håber, at mange af vores seje makers har mulighed for at hjælpe.