Hos Coding Pirates Sønderborg leger piraterne med Edison-robotter, og de leger på den måde også med principperne for at kode.

DSCF0910_RED kopi

Foto: Benjamin Pomerleau

Coding Pirates Sønderborg har købt 10 Edison-robotter, som de er fuld gang med at bruge i afdelingen.

“Det er en utrolig nem robot at komme i gang med, for der er allerede programmer installeret på forhånd”, fortæller afdelingsleder John Rohde, og fortsætter:

“Robotternes funktionaliteter minder lidt om LEGO Mindstorm, og de kan følge en streg på samme måde som Mindstorm-robotterne kan. Vi bruger funktionen til at aflæse stregkoder på et stykke papir – det kan man gøre alt muligt sjovt med. Man kan fx sætte robotten til at være en sumobryder eller styre den med fjernbetjeningen til et TV, ved at køre den hen over den rigtige stregkode.”

I Sønderborg-afdelingen er piraterne blevet sat i gang med at lege og eksperimentere sig frem.

“Vores små deltagere har et stort behov for at bygge og prøve sig frem. Det er nemmere for vores yngste deltagere at starte med det visuelle, for det med programmering er en krævende opgave.”

For de ældre pirater betyder den legende tilgang til robotterne, at de på længere sigt arbejder sig over i den mere krævende del af programmeringen.

“Der hvor Edison-robotterne er fede, det er at programmeringen foregår på højt niveau og ligner LEGO Mindstorm utroligt meget. Når du programmerer på den måde, så er det ligesom at bygge med duploklodser, fordi der er en hel masse funktionalitet i hver klods”, forklarer John Rohde og fortsætter:

“Hvis du har de rigtige klodser, så får du bygget alt muligt i løbet af ingen tid. Programmeringen af Edison er overskuelig og foregår med store klodser, så det er rimeligt enkelt at bygge noget som har en spændende adfærd.”

For afdelingen i Sønderborg er der ingen tvivl om, at man skal se at få anskaffet sig nogle robotter.

“Det er meget nemt at komme i gang med at gøre noget fornuftigt og interessant” afslutter John Rohde.

Læs mere