14 begejstrede kodepirater testede lørdag den 29. juni 2019 som de første onlineplatformen Piratskibet og kom med nyttig feedback til brug for den videre udvikling.

Udviklingen af onlineplatformen Piratskibet er nu så langt, at den første brugertest fandt sted i lørdags i forlængelse af Coding Pirates Københavns sommerhack i Valby Kulturhus. Her løsrev 14 børn sig kortvarigt fra de øvrige aktiviteter og gav deres bedømmelse at Piratskibet.

Samstemmigt var børnene begejstrede for Piratskibets grafiske udtryk, der er holdt i de stærke grundfarver cyan, magenta og gul. Farverne går igen på platformen og binder de grafiske elementer sammen. Kodepiraterne legede herudover med bl.a. Piratskibets avatar builder, der er det værktøj, som de skal bruge til at bygge deres unikke karakter på Piratskibet. Den var et hit. Børnene blev hurtig opslugt og kunne bruge lang tid på at style deres avatar, så den blev præcis, som de ville have den.

Samtidig testede kodepiraterne den overordnede navigation på siden. Her viste brugertesten, at kompleksiteten visse steder var for høj. Børnene mistede sommetider overblikket og havde svært ved at overskue samtaler i Piratskibets forum. Nyttige erkendelser, der vil blive taget højde for i den videre udvikling.

Brugertesten blev udført af projektleder for Piratskibet Jakob Vest Hansen og chefudvikler fra Morning Train Bjarne Bonde. De karakteriserer begge testen som en succes og ser frem til at videreudvikle Piratskibet med kodepiraternes feedback i baggagen.

Som tak for hjælpen gav Piratskibet is til hele banden af deltagende kodepirater og frivillige til Coding Pirates Københavns sommerhack.

Piratskibet lanceres efter planen i anden halvdel af 2019.

Læs mere om projektet på Piratskibets projektside codingpirates.dk/piratskibet >>