Léticia Sveboelle endte på en flot 1. plads i den internationale IT-konkurrence Castor, som har til formål at introducere unge mennesker til computere og digitale videnskaber. Léticia er til daglig kodepirat på Lindevangskolen i Coding Pirates Frederiksberg.

Léticia Sveboelle (til højre) har med sin førsteplads kvalificeret sig videre i konkurrencen, som endegyldigt afsluttes i Paris til sommer.

2019-udgaven af den store internationale IT-konkurrence Castor var en stor succes. I alt deltog 703.760 deltagere fordelt på 3.818 skoler i hele verden. Konkurrencen har til formål at introducere unge mennesker til computere og digitale videnskaber. 

Konkurrencen dækker forskellige aspekter af IT:

  • Information og repræsentation
  • Algoritmisk tænkning
  • Anvendelse af applikationer
  • Datastrukturer
  • Logikspil
  • IT og samfund

Konkurrencen er åben for alle elever fra 4. klasse i Frankrig og i den franske skoles verdensomspændende netværk – herunder bl.a. København.

Léticia på førstepladsen

Léticia Sveboelle er til daglig kodepirat på Lindevangskolen i Coding Pirates Frederiksberg, og udover det er hun også medlem af den franske skoleprogrammeringsklub “Club Informatique”. 

Det var gennem Club Informatique, at hun kom med i Castor-konkurrencen. Léticias franske ophav stammer fra hendes mor, Édith Sveboelle, som er frivillig i Coding Pirates i samme klub, som Léticia går i. 

Castor-konkurrencen er delt op i forskellige niveauer og dele, og det er her Léticia endte på en flot 1. plads ud af 62.291 deltager i hendes kategori. Hun er hermed videre fra andet niveau, og sværhedsgraden bliver større og større. Konkurrencen foregår primært online.

Léticia tager den flotte placering meget afslappet, og nu er hun mere spændt på næste niveau. Hvis hun går hele vejen til finalen, skal hun en tur til Paris i juli, hvor hun bl.a. konkurrerer om en tur til London og en 3D-printer. 

Vi hepper på Léticia og ønsker stort tillykke med den flotte placering indtil videre.

Léticias flotte diplom for førstepladsen til Castor.