Søg
Close this search box.

Dette indlæg er en del af #fortælle-fredag, hvor vi hver uge opfordrer en frivillig til at dele en historie, en tanke, en fed oplevelse – eller hvad, man har lyst til – med resten af Coding Pirates.  Læs indlægget og hop ind på Slack-kanalen #fortælle-fredag for at deltage i snakken om ugens emne!

Har du et emne, du gerne vil fortælle om? Så hop ind på slack i tråden #fortælle-fredag-plan og skriv dig på listen.

Foto: Sine Zambach

“Øhm – jeg vil gerne lave en app, hvor man kan samle information om mine søskende, som fx deres tøj- og skostørrelse” – ”Jeg vil gerne lave tilfældige tal” – ”Man kunne lave en skattejagt?”

Ideerne er forskelligartede, når ungerne skal finde på apps. Alt fra en app, der laver en pruttelyd, når man trykker på en knap, til en rimelig avanceret dataminingopgave som fx en skattejagt – det hele er lidt fedt at kunne få ned på telefonen ved siden af Kahoot og Pokemon GO, så man også kan vise eller sende dem til venner, der også kan bruge dem.

Derfor er det også ret sjovt at undervise i – jeg bruger det også til at undervise voksne ind i imellem. Man kan både lave noget gakket og en ret anvendelig prototype. Derfor er det mit emne på denne fortællerfredag!

MIT’s værk

App Inventor er udviklet af MIT ligesom Scratch, og virker pt. bedst til Android – men den er i betatesting på iOS, så iPhone-brugere kan godt glæde sig!

Det er blokbaseret og minder om Scratch, både farvekoden og det at man bygger i det ene mode, ”Design”, og koder i det andet mode, ”Blocks”. Men der er nogle ting, der gør det lidt mere avanceret end Scratch.

Test-problemet

App Inventor skal jo testes, og det er ofte lidt besværligt bag bibliotekernes firewall-beskyttede mure. Så når man sidder på et bibliotek må man ofte droppe den nemmeste løsning (live-test på telefonen med AI-Companion) og i stedet bruge en ”Emulator”, som er en slags skærm-telefon, eller man kan bygge app’en og downloade den på telefonen for at teste den. Det sidste tager lidt tid, men det at bygge emulatoren kan også være temmelig besværligt.

Bag om skribenten: Sine Zambach
**************************************
Afdelingskaptajn i Vanløse

Født 1979. Uddannet bioinformatiker. 

Ph.d. i datalogi, forfatter og tidligere redaktør på undervisningsforlag.

Også det at indlæse filer kan være lidt udfordrende (fx virker tekst-til-tale-modulet kun, hvis man bruger UFT8 i sin csv/tekst-fil) – og det skal man jo bruge, hvis man skal lave en skattejagt. Og små animationer, hvor der skal gå x sekunder før der skal ske noget – det skal man hacke sig udenom, da der ikke er en ”vent 5 sek.”-blok.

Det er sjovt at komme i gang

Når det er sagt, så er der en masse sjove ting, man kan lave i App Inventor. Man kan skifte frem og tilbage mellem skærmene og man kan bruge moduler som tekst-til-tale, gps, pædometer og selvfølgelig knapper og lister, som kan kodes rimelig nemt.

Når man har en rimelig fed app, kan man publicere den i App Inventors Gallery, eller gennem en lidt større mølle lægge den på Google Play! Det sidste er jeg dog ikke kommet til selv… endnu!

Hvis du vil lære mere om App Inventor