Fri leg for de voksne

Risbjergskolen i Hvidovre lagde lokaler til, da 20 frivillige fra København og omegn lørdag 10/2 mødtes til Hackathon for frivillige.

Der afholdes ofte større sociale arrangementer for børn i Coding Pirates som Hackathons og Game Jams. Her er børnenes leg og læring altid førsteprioritet, så der er sjældent tid til, at de voksne frivillige rigtig kan lære hinanden at kende, udveksle idéer og lege med deres egne projekter.

Flere frivillige havde til dette Hackathon taget egne projekter og utallige dingenoter med, som de nu endelig havde tid til at udforske og som andre igen kunne få inspiration fra. Der var alt fra littleBits, sugerør og robotter til en regnemaskine med håndsving.

Uden mad og drikke, duer selv den stærkeste programmør ikke. Der blev i løbet af dagen disket op med alskens godt til ganen – salt og sødt, sodavand, øl og kaffe. Hen på aftenen drog piraterne mod en lokal restaurant, hvor snakken gik højt om løst og fast.

Mætte, glade og endnu engang optagede af deres projekter fortsatte flere af de frivillige med at nørde igennem til midnat.

Et fagligt og socialt fællesskab

De frivillige i Coding Pirates kommer fra mange forskellige baggrunde, så flere udnyttede dette Hackathon til at få hjælp og sparring fra frivillige med andre kompetencer.

Til arrangementet blev det tydeligt, at det at være frivillig i Coding Pirates ikke kun er for børnenes skyld. Som frivillig er du med i et fællesskab af voksne med samme interesser som dig, omend den faglige baggrund spænder bredt.

Coding Pirates er et netværk af voksne, der elsker at lege med IT og teknologi, og gerne vil udforske netop disse ting i selskab med andre.

Vil du være frivillig?

I Coding Pirates er vi altid på jagt efter flere frivillige, da alle klubaftener og arrangementer for børnene drives af frivillige.

Du skal ikke nødvendigvis kunne kode for at være frivillig. Blot du er nysgerrig på IT-kreativitet og synes, det lyder sjovt at undervise og udforske teknologi og IT sammen med børn.

Kontakt gerne din nærmeste lokalafdeling https://codingpirates.dk/afdelinger/ for at høre mere.