Efterårssæsonen er så småt gået i gang, og efter et corona-aflyst forår havde alle brug for et boost forud for den nye sæson. Sekretariatet tog derfor ud i landet for at møde i alt 72 frivillige fordelt på 9 lokationer og repræsenteret af hele 37 afdelinger.

GALLERI: Se billeder fra alle 9 BOOST-arrangementer i galleriet ovenfor

BOOST-turnéen startede i Jylland med Aalborg den 17. august, Viborg den 18., Aarhus den 19. og Kolding den 20. Ugen efter fortsatte den på Sjælland startende med København den 24. august, Allerød den 25., Køge den 26. og Sorø den 27. Den sidste BOOST foregik i Odense den 31. for de fynske afdelinger.

Tanken bag BOOST var at give de frivillige nye input og redskaber til den nye sæson samt at give dem muligheden for at mødes på tværs af afdelinger og erfaringsudveksle.

Ny Frivilligportal og rekrutteringsmateriale

Med på turnéen var projektleder for Frivilligprojektet, Kenn Lund-Nielsen, som bl.a. præsenterede en ny frivilligportal. Frivilligportalen er skabt til både nye og eksisterende frivillige. Portalen er et samlet sted til guides og gode råd om alt fra opstart af en ny forening/afdeling til at indhente børneattester.

Derudover fortalte Kenn om rekruttering af både børn og frivillige, tips til den gode klubaften og meget mere. Efter hvert emne blev det lagt ud til deltagerne at dele deres egne erfaringer på en online post-it-platform under navnet Padlet. Disse Padlets bliver lagt ud igen snart, så alle frivillige har mulighed for at se dem og bidrage.

Introduktion til nye projekter

Morten Pedersen, der er event- og kommunikationsmedarbejder, præsenterede to af de nyeste projekter: Piratskibet og Børn – Helt sikkert på nettet.

Piratskibet er en platform og et fællesskab for børn og unge, hvor de kan styrke deres kompetencer inden for IT-kreativitet ved at udforske en verden af kvalitetsindhold. Piratskibet kan bl.a. bruges af piraterne til at dele deres projekter med hinanden og fungere som en form for klubaften mellem klubaftenerne.

Børn – Helt sikkert på nettet er et projekt, hvor der skal udvikles materiale til at gøre børn og unge mere sikre på nettet. Det kommer til at ske i form af en digital platform med en chatbot, en quiz og noget undervisningsmateriale. De frivilliges viden, erfaringer og behov bliver hjørnestenene i projektet.

Tak for et godt BOOST

De 9 BOOST-events samlede i alt 72 frivillige i hele landet. Det var en fornøjelse at mødes om vores alles fælles interesse: At lave sjove og IT-kreative klubaftener for både børn og voksne.