Mens Christian Schwenger har været hjemsendt fra gymnasiet, har han blandt andet brugt tiden på at lave nye læringsforløb til Piratskibet. Erfaringen bag hans tutorials kommer primært fra mange timer tilbragt på YouTube i tidens løb.

Som så mange andre har 17-årige Christian Oliver Federici Schwenger fået mere tid derhjemme i løbet af foråret. Til daglig går han i 2.g på Computer Science-linjen på Københavns Mediegymnasium, men på grund af udbruddet af coronavirus har han været hjemsendt. 

Når han ikke går på gymnasiet, bruger han blandt andet sin tid på at se og spille fodbold. Begge dele har været noget nær umuligt i denne sæson, og derfor er det heldigt, at han også elsker at bruge fritiden på at programmere og spille computer. 

Og særligt sidstnævnte fritidsaktivitet har banet vejen til Coding Pirates. Egentlig havde han først afskrevet, at Coding Pirates var noget for ham, da hans mor foreslog det for nogle år tilbage. Men sidste år fik han selv øjnene op for det:

– Det var i foråret sidste år, at jeg fik idéen om at blive frivillig, fordi det ville være en god “extracurricular activity” til, når jeg skal søge ind på college i USA. Jeg synes dog, det er rigtig sjovt at være frivillig, så jeg har tænkt mig at blive ved med det, selvom jeg ikke behøver længere, fortæller Christian.

Tutorials ved et tilfælde

Christian startede som frivillig i Coding Pirates Frederiksberg i august sidste år og blev hurtigt bidt af det. Faktisk så meget at han måtte finde på en løsning, da han ikke kunne komme til en af efterårets klubaftener:

– Jeg var på studietur i en af ugerne og kunne derfor ikke være til klubaften. Så derfor optog jeg nogle videoer, som mit hold kunne se, så de stadig havde noget at lave, selvom jeg var væk, fortæller Christian. 

17-årige Christian Schwenger startede som frivillig hos Coding Pirates Frederiksberg i august 2019. 

Lis Zacho, som er afdelingskaptajn i Coding Pirates Frederiksberg, opdagede hurtigt et stort potentiale i Christians videoer:

– Christian sendte undervisningsmaterialet til mig, og jeg kiggede det igennem. Han er stor Lua-fan (red. et programmeringssprog), og selvom jeg ikke kendte noget til Lua, forstod jeg næsten alt ud fra det undervisningsmateriale, han havde lavet. Derfor foreslog jeg ham at lave materiale om Lua til Piratskibet, så endnu flere børn og unge kan blive Lua-fans, fortæller Lis Zacho.

Læringsforløb om Lua til Kodehavet

Piratskibet er Coding Pirates’ nye online platform, som tilbyder børn og unge et fællesskab, hvor de kan styrke deres kompetencer inden for teknologi og IT-kreativitet. En væsentlig del af Piratskibet er Kodehavet, hvor alle læringsforløb er samlet. Her er der f.eks. forløb om Scratch, HTML og grafik. 

Lis, som også er en del af styregruppen for Piratskibet, satte Christian i kontakt med Ole Isø-Nielsen, der er projektkoordinator for Piratskibet, og da coronaen brød ud gav det Christian god tid til at gå i gang med det nye læringsforløb til Piratskibet.

– Christian er bare en sej frivillig, og det er virkelig fedt, at han vil dele sin viden med os andre på Piratskibet. Videoerne har været en god oplevelse for mig, som ikke kendte Lua i forvejen, men som – takket være Christian – er kommet i gang med det, fortæller Lis Zacho begejstret.

Få en forsmag på læringsforløbet i videoen herunder og se resten af forløbet på Piratskibet:

Om Piratskibet

  • Online platform for børn og unge
  • Fokus på fællesskabet og på at styrke kompetencerne inden for IT-kreativitet
  • Særligt målrettet børn i alderen 10-12 år
  • Gå på opdagelse på Kodehavet og lær om Scratch, HTML/CSS, tegning/grafik samt andre progammeringssprog

Klar med sit andet Lua-forløb med rumskibe og eksplosioner

Selvom Christian virker meget erfaren ud i tutorials, er det første gang, han har givet sig i kast med reelle læringsforløb. Til gengæld kommer dele af erfaringen fra mange år tilbragt på YouTube:

– Jeg har ikke nogen reel tutorial-erfaring, men jeg har lavet mange forfærdelige YouTube-videoer i løbet af årene, så at tale til computeren er ikke noget problem, griner Christian. 

Rent teknisk har det desuden ikke været et problem for Christian at “omdanne” teenageværelset til tutorial-studie:

– Jeg bruger OBS, som er et simpelt og gratis program, til at optage min skærm, og så låner jeg et headset af min far som mikrofon. Han arbejder med radio, så hans headset har væsentligt bedre lydkvalitet end mit eget.

Og med teknikken i orden, udkommer Christian nu allerede med sit andet læringsforløb til Piratskibet. Hvor det første forløb gik ud på at programmere et pong-spil med hvide firkanter, er det næste forløb på et højere og mere komplekst niveau – stadig i Lua. Her viser han, hvordan man programmerer et spil, hvor man skal skyde rumskibe med animerede skibe og eksplosioner.

Vil du også være frivillig på Piratskibet?

Kunne du tænke dig at lave et læringsforløb ligesom Christian, eller vil du hjælpe til bag kulisserne på Piratskibet? Så er du meget velkommen. Du skal blot kontakte besætningen på Piratskibet her: [email protected].